Vadhajtások

A balos olasz kormány döntött: lehet otthon, saját felhasználásra kannabiszt termeszteni

Salvini tiltotta, Contéék engedik. 

Olaszországban a marihuána termesztését és kereskedelmét a 90-es évek óta szabályozzák, ám az egymásnak ellentmondó bírósági ítéletek miatt nem volt letisztázva, hogy pontosan mi számít törvényesnek, és mi nem.

A legfelsőbb bíróság egy december 19-i ítéletében azonban kimondta, hogy otthon, kis mennyiségben, saját felhasználásra legális kannabiszt termeszteni – írja az Independent.

A részletes indoklást csak később fogják nyilvánosságra hozni, így egyelőre nem világos, hogy mit takar a „kis mennyiség”, mindenesetre az ítéletben érintett vádlott ellen két tő birtoklása miatt indult eljárás.

Az olasz politika ugyanakkor megosztott a kérdésben: a kormánykoalícióban részt vevő Öt Csillag Mozgalom szenátora, Matteo Mantero ugyan benyújtott egy módosítót a 2020-as költségvetéshez, amely legalizálná az otthoni kannabiszhasználatot, a Szenátus elnöke azonban visszadobta a javaslatot.

a drogok károsak, felejtsük el a termesztésüket, és hogy boltban áruljuk őket

– ezt már a volt belügyminiszter, a szélsőjobboldali Liga vezetője, Matteo Salvini mondta, utalva azokra az üzletekre, amelyek legálisan árulhatnak Olaszországban csekély erősségű füvet.

Forrás: Noizz.hu