Vadhajtások

Most [email protected] be: Vonallah vitázni fog a DK EP képviselőjével az ATV-ben Gyurcsányról

Rónai Sándor EP képviselő Facebook-oldalán üzent Vona Gábornak a 2022-es országgyűlési választást érintő ellenzéki összefogásról, a Jobbik volt elnöke pedig válaszában vitára hívta a DK-s politikust. A csörte előzménye Gyurcsány Ferenc a napokban nyilvánosságra hozott Facebook-bejegyzése, amelyben a DK vezetője egyértelműsítette az erre fogékonyakban: az októberi önkormányzati választás mintájára két év múlva is teljes koordináció szükséges a baloldali térfélen, mindenhol egyetlen ellenzéki indulhat csak a fideszes jelölt ellen. Gyurcsány szerint csak ezzel a módszerrel győzhetnek 2022-ben, Vona azonban jelezte, nem hisz a bukott miniszterelnöknek, a Jobbik egykori vezetője szerint Ferenc ötlete inkább a bukás receptje,- olvasható a Pestisrácok.hu-n.

Élénken él bennem 2018. áprilisa, amikor a demokratikus Magyarország egy emberként remélte, hogy az ellenzéki pártok meghozzák a maguk áldozatát, és visszaléptetik jelöltjeiket egymás javára, hogy mindenhol egy kihívója legyen a Fidesznek. Egy párt volt, amely erre teljesen képtelen volt. Az a párt, amelynek a listáját Ön vezette

– írta Vona Gábornak címzett bejegyzésében Rónai Sándor. A DK EP-képviselője egy korábbi interjút is idézett, amelyben a volt pártelnök azt mondta: mi arra készülünk, hogy a Jobbik egyedül nyeri meg a választást – idézte fel a történteket az atv.hu.

Másnap 107 db mandátummal “sikerült” kevesebbet szereznie a pártjának, mint a Fidesznek. Orbán 2/3-ot kapott újra, Ön visszavonult. A Jobbik szerencsére szakított az Ön felfogásával, ennek eredményeként – immáron együttműködve – 2019-ben visszaszereztük falvainkat és városainkat a Fidesztől, a testületekben pedig ott vannak az Ön jobbikos kollégái polgármesterekként, és képviselőkként

– folytatta Rónai, aki szerint, ha elutasították volna az együttműködést, akkor ők most épp úgy lennének polgármesterek, alpolgármesterek, vagy képviselők, ahogyan Vona lett miniszterelnök 2018-ban. Tehát „sehogy”. Én azt akarom, és azért dolgozom, hogy legkésőbb 2022-ben a demokratikus Magyarország győzzön, és egyáltalán nem zavar, ha ezen közösen dolgozunk a jövőben – zárta gondolatait a DK-s politikus.

Vona Gábor később hozzászólt Rónai bejegyzéséhez, amelyben azt írta: úgy tűnik, nem értelmezte helyesen az én javaslatomat, mert nem arra reagált, hanem a személyemmel foglalkozik. Pedig nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy hány lista legyen. De ha van kedve, vitassuk meg ezt közösen az Atv-ben egy élő adásban.

 

Forrás: Pestisrácok.hu