Vadhajtások

Makizaj nagyra tartja Soros szervezeteit és szerinte hasznosak is

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd vendége volt. Itt elmondta, hogy egy szabad, demokratikus Magyarországot akar építeni ezért terveznek létrehozni egy “független” sajtóterméket, és beismerte, hogy nagyra becsüli Soros György szervezeteinek munkáját.

A műsorvezető, Rónai Egon a Gyurcsány-féle összefogás kapcsán kérdezte a hódmezővásárhelyi polgármestert, aki elmondta, hogy a Szabad Városok Szövetségével van egy hasonló koncepciójuk, mely eltér Gyurcsányétól, de a célja ugyanaz: egy szabad, demokratikus, jogállami Magyarország létrehozása.

Elmondta, hogy ezzel a szövetséggel egy új sajtóterméket kívánnak létrehozni, mely egy országos sajtó lenne, és a szabad, demokratikus Magyarországot képviselné.

 

Szerinte az ellenzéknek csak akkor van esélye, ha a jelenleg ellenzéki városok jó példát mutatnak és nem lopnak. Negatív példaként említette Kispestet. Szerinte ezeknek a régi arcoknak el kell tűnniük, mert a “2022-es rendszerváltás” esélyeit rontják. Új arcokat akar Márki-Zay akikkel egy fiatal, modern, dinamikus, demokratikus Magyarországot lehet építeni.

Rónai másik témára térve rákérdezett a vérbíró.hu oldalra, melyet a hódmezővásárhelyi polgármester bírák listázására akar használni.

 

Szerinte félreértés, hogy azokat a bírókat akarja listázni akik számára kedvezőtlen döntéseket hoznak. Elmondása alapján csak a bírói ítéleteket akarja nyilvánosságra hozni, az is kiderült, hogy ez egy szegedi bíró ítélete miatti személyes bosszú a polgármester részéről.

 

Márki-Zay Péter lebuktatta magát, elismerte hogy nagyra becsüli a Soros-féle Transparency International és a Helsinki bizottság munkáját és szerinte ezek hasznosak, szükség van rájuk Magyarországon.

Forrás: Hírháttér