2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Elkapták az udvarhelyszéki táblamázolót

A Hargita megyei rendőrök egy 30 éves Bákó megyei férfit gyanúsítanak azzal, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka több helységnévtáblán fekete festékkel takarta el a magyar feliratot. A beazonosított autóban meg is találtak egy festékspray-t, amivel a rongálást végrehajthatta a gyanúsított Székelyudvarhely, Máréfalva, Székelyszentlélek és Csíkszereda határában.
A tettes bevallotta, hogy nem csak Hargita megyében, hanem Maros megyében (értesüléseink szerint Makfalván, Hármasfaluban) is festett le helységnévtáblát, ezért akár 2 év börtönbüntetést is kaphat – olvasható a rendőrség honlapján.
Az állami rendőrség munkáját a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség segítette, amely január 5-én, vasárnap reggel értesült a város fenyédi kijáratánál található helységnévtábla megrongálásáról, és a térfigyelő kamerák segítségével azonosították be az elkövető autóját – írják közleményükben, amelyet Facebook-oldalukon tettek közzé vasárnap este.A felvételeken az látszik, hogy szombaton, január 4-én 23:34 órakor egy Bákó megyei rendszámú személyautó állt meg a helységnévtáblánál, ekkor történt a rongálás. Mivel bűncselekménynek minősül, a helyi rendőrség a beazonosított autó rendszámát és a felvételeket átadta az állami rendőrségnek. Az országos útügy hatáskörébe tartozó helységnévtáblákat ideiglenesen eltávolították.Forrás: Uh.ro
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató