2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Terrorszervezetnek minősítették a brit klímavédelmi aktivistákat

Szélsőséges szervezetnek nyilvánította a brit rendőrség délkelet-angliai terrorellenes parancsnoksága (CTPSE) az Extinction Rebellion (XR) környezetvédőit, írja a Sky News.
A CSOPORT ÍGY EGY LISTÁRA KERÜLT PÉLDÁUL A NEONÁCI NEMZETI AKCIÓVAL ÉS ISZLÁM FUNDAMENTALISTA TERRORSZERVEZETEKKEL.
  A parancsnokság tanároknak és rendőröknek készítette el a tizenkét oldalas dokumentumot, hogy „megvédjék a fiatalokat és a felnőtteket az ideológiai szélsőségektől”. Az Extinction Rebellion az „elitellenes filozófiája” miatt került fel a listára, támogatói pedig „erőteljesen, érzelmektől fűtve beszélnek olyan környezeti témákról, mint a klímaváltozás, ökológia, gáz- és olajkitermelés, repülőterek bővítése, vagy a környezetszennyezés”. A XR szimpatizánsai nem értenek egyet a döntéssel.
Hogy merészelik? Gyermekek országszerte kétségbeesetten harcolnak a jövőjükért. Tanárok, nagyszülők, nővérek igyekeznek megtenni minden tőlük telhetőt erőszak nélkül, hogy a politikusok és az üzletemberek tegyenek valamit a bolygónk szörnyű állapota ellen. És ez az elit válasza.
A terrorellenes parancsnokság viszont elismerte, hogy mérlegelési hibát követtek el, és felülvizsgálják a listát: „Szeretném tisztázni, hogy nem soroljuk az Extinction Rebelliont a szélsőséges szervezetek közé” – mondta Kath Barnes főfelügyelő. Nemrég két alkalommal is kihúzta a gyufát a klímahisztis brigád, pl. a londoni metróban próbálták megakadályozni a szerelvények elindulását, mire az utasok elvertek néhány tagot. Az utóbbi időben hazánkban is megjelentek az Extinction Rebellion helyi szekciói. Rendeztek már pl. közös behalást a Széll Kálmán téren.Forrás: Index nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató