2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ujhülye szerint a Jobbiknak a Néppártban van a helye

A Jobbik Néppártba való felvétele mellett foglalt állást Ujhelyi István szocialista politikus pénteken este egy győri fórumon, ahol a jelenlévők között Gyöngyösi Márton, a Jobbik uniós képviselője is feltűnt  – minderről a magyargyűlölő Magyar Hang írt, akiket mi nem linkelnénk, nem generálunk olvasókat ezeknek a férgeknek. Az MSZP fenegyereke a hétvégén egyébként azt is közölte, hogy véleménye szerint nem elég kemény a Magyarországgal szembeni uniós fellépés, ezért inkább nem is vesz részt a Európai Parlament jövő heti strasbourgi plenáris ülésén. A duzzogó politikus az erről szóló eszmefuttatásában azt is kifejtette, miért szavazná meg újra a saját hazája ellen indított eljárást.Közös érdekünk volna, hogy a Jobbikot felvegyék a Néppártba, miután a Fideszt onnan kizárták – ezt nem egy jobbikos politikus, hanem az MSZP európai parlamenti képviselője mondta. A magyargyűlölő Magyar Hang beszámolója szerint Ujhelyi István pénteken este Győrben, a város polgármesteri posztjáért ellenzéki színekben induló Pollreisz Balázs fórumán érvelt emellett. A lap azt is írja: Ujhelyi István azt is tudni véli, hogy a Fideszt heteken belül kizárják eddigi pártcsaládjából, az Európai Néppártból. Külön érdekességként pedig azt is megemlítették, hogy Ujhelyi beszédét a helyszínen Gyöngyösi Márton, a Jobbik uniós képviselője is végighallgatta. Annak pedig tényleg van némi diszkrét bája, hogy egy szocialista politikus akarja azt az általuk eddig szélsőjobbosként aposztrofált pártot a Néppártba felvetetni, akik pontosan ellenük, az MSZMP utódpártja ellen alakultak meg. 

UJHELYI DUZZOG, NEM IS MEGY A STRASBOURGI PLENÁRIS ÜLÉSRE

Közben a fos Hírklikk oldalán azt is olvashatjuk, hogy Ujhelyi nem vesz részt az Európai Parlament jövő heti strasbourgi plenáris ülésén a magyarországi jogállamiságról szóló vitában és szavazni sem fog az ezzel kapcsolatos állásfoglalásról.
Bejelentésem egyesekben talán megütközést, másokban értetlenséget szülhet, pedig az orbáni rezsimmel szembeni álláspontom mit sem változott. Sőt, éppen ezért maradok távol az eseménytől. Az oka pedig nagyon egyszerű: távolmaradásommal szimbolikusan jelezni akarom, hogy a 7-es cikkely alapján indított eljárás lassú és körülményes, az újabb parlamenti vita pedig – személyes álláspontom szerint – újdonságot nem fog hozni, csak ismételt színpadot szolgáltat az illiberális Európa-ellenességnek és feszültséggerjesztésnek.Ujhelyi azt is írja: az Európai Parlament másfél évvel ezelőtt közel hetven százalékos, vagyis jóval több, mint kétharmados többséggel fogadta el azt az állásfoglalást, amely megállapította, hogy Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének.

“PROSZTÓ ARROGANCIA, ÁLSZENT MAGYARÁZKODÁS”

A szocialisták fenegyereke hozzáteszi, hogya 7-es cikkely szerinti eljárásban azóta előbb írásbeli reagálást és magyarázatot kértek be az Orbán-kormánytól (meg is kapták, tele a szokásos csúsztatásokkal és közmédia színvonalú hazugságokkal), majd több meghallgatást is tartottak a miniszterek tanácsában, ahol legutóbb nem Varga Judit miniszter asszony álszent magyarázkodása okozta az igazi döbbenetet, hanem ahogy Kovács Zoltán Soros-ügyi államtitkárnak (önmagához is méltatlan módon) sikerült túltolnia a prosztó arroganciát. Tegyük hozzá: nagy szerencséje, hogy nem Kövér László elnökölte a brüsszeli tanácskozást, mert egy életre kitiltotta volna az unió fővárosából is.Ujhelyi úgy véli, hogy a Fidesz “semmit sem tanult és semmit sem tett az EP-állásfoglalás elfogadása óta.” Szavai szerint bár külsőségekben, arcokban és szövegben új kirakati elemekkel próbálkoznak, a virtigli Európa-ellenességük mit sem változott.

KEMÉNYEBB FELLÉPÉST VÁR EL A SAJÁT HAZÁJÁVAL SZEMBEN

Végül azt is közli, hogy most is megszavazná a Magyarország elleni eljárást, amit ő “az Orbán-kormány bűneit rögzítő jelentésként” említ. Majd azzal zárja eszmefuttatását, hogy nem vitára, hanem érdemi eljárás lefolytatására van szükség és a megfelelő konklúziók levonására a magyar kormánynal szemben.
  Forrás: PestiSrácok.hu nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató