Vadhajtások

A téglaképű Dobrev Von der Leyennek írt levelet

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, de Gyurcsányné azért gyorsan bedobta magát.

A kormány semmiféle döntést nem hozott a következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról, leginkább azért, mert a 2021-2027-es közös költségvetésről még nincs megállapodás, az Európai Bizottság és a tagállamok álláspontjai távoliak

 

– rögzítik. Budapest ahogy eddig, a jövőben is a brüsszeli bürokraták által meghatározott keretek között, az általuk megszabott feltételek mentén juthat támogatásokhoz – hangsúlyozzák.

 

A Magyarországnak járó forrásokat éppen Brüsszel akarja elvenni a kohéziós alap tervezett, igazságtalan csökkentésével. A magyar álláspont szerint elfogadhatatlan, hogy a gazdagabb tagállamok a közép-európai országok rovására kapjanak többet a közös költségvetésből – zárul a közlemény.

 

Mindennek ellenére Gyurcsány Ferenc felesége már akcióba is lendült, amelyről büszkén be is számolt Facebook-oldalán.

 

Dobrev Klára azt írja:

 

„Ursula von der Leyen-hez fordultam, lesz uniós pénz Budapestnek!”

 

„A Népszava információi szerint Orbán Viktor cinikus bosszúpolitikára készül Budapesttel és számos, ma már ellenzéki vezetésű magyar nagyvárossal szemben: a lap szerint a következő fejlesztési ciklusban a kormány politikai alapon akarja kiosztani az uniós pénzeket, kihagyva a fejlesztésekből Budapestet és a fél országot” – riogat Gyurcsányné a Népszava nyomán.

 

„Ahogy azt az EP-kampányban is számtalanszor elmondtam, a Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a jövőben az uniós fejlesztési pénzeket ne a kormány, hanem közvetlenül az EU ossza el az önkormányzatok között” – emlékeztet az Európai Parlament alelnöke.

 

„Ha Orbán Viktor politikai alapon akar pénzt osztani, akkor tegye ezt a fizetésével, ne a minden európai magyar polgárnak egyformán járó fejlesztési pénzekkel! Lesz uniós pénz Budapestnek és minden ellenzéki városnak. El fogjuk érni!” – vagdalkozik a Gyurcsány-párt EP-képviselője.

Forrás: Demokrata