Vadhajtások

Pedoreisz kirúgásnak hazudja saját felmondását

Mártírt játszik és sajnáltatja magát a választási kampányban Pollreisz Balázs, az ellenzék győri polgármesterjelöltje. Az MSZP-s politikus minden kínálkozó alkalmat megragadott, hogy elsírja, bosszúhadjárat miatt veszítette el jó kis közalkalmazotti állását.

Az ETO Park előtti sajttájékoztatóján, majd az ATV stúdiójában is arról beszélt, hogy túl sokat kellemetlenkedett a Quaestor-ügyben, ezért kirakták az állásából. Csakhogy ez szemen szedett hazugság.

A PestiSrácok.hu megszerezte azt a dokumentumot, amelyben Pollreisz Balázs maga kéri munkaviszonya megszüntetését, méghozzá kvázi azonnali hatállyal, felmondási idő letöltésének mellőzésével – derítette ki a Pesti Srácok.

Amikor a Quaestor-botrány kirobbant, akkor én utánajártam, és kiderült, hogy a városnak egymilliárd forintja ragadt bent a Quaestorban. Ezzel nagyon sok kellemetlenséget okoztam a bukott polgármesternek, és ennek az lett a következménye, hogy engem az állásomból – közalkalmazott voltam –, elraktak – mondta a győri szocialista polgármesterjelölt az ATV Egyenes Beszéd  című műsorában december 5-én.

Az MSZP-s politikus ugyanezt panaszolta az ETO Park előtti sajtótájékoztatón is, ahol éppen a Fideszre akarta kenni, hogy a stadion és kereskedelmi központ építéséhez hozzásegítették a Quaestort. Mivel azt már részletes tényfeltáró cikkben mutattuk be, hogy ez mekkora hazugság, részleteiben nem ismételjük el. Elég annyi, hogy a beruházás első 800 millió forintját is Balogh József szoci polgármester nyújtotta Tarsoly Csabának, majd az állami támogatást is ő intézte az akkoriban sportminiszter Gyurcsánynál.

Az interneten kutakodva azt láttuk, hogy Pollreisz nem mond igazat bizonyos kérdésekben. Ugyanis már az önkormányzati választás kampányában, amelyben ő álcivil képviselőjelölt volt, már akkor ügyesen játszotta a mártírt. Néhány mondatos bemutatkozása egyik legfontosabb elemének tartotta, hogy elmondja, “a Quaestor-ügyet feltáró tevékenysége következtében már nem közalkalmazott”.

Poillreisz Balázs 2006-tól tíz éven át volt a Gyárvárosi Közösségi Ház vezetője. Aztán ő maga kérte közalkalmazotti munkaviszonyának megszüntetését arra való hivatkozással, hogy

a Győrért végzett munkáját a jövőben nem közalkalmazottként kívánja folytatni.

A bosszúszomjas győri hivatalnokoknak – akikről Pollreisz az ATV-ben beszélt, még arra sem adott időt, hogy keressenek valakit a helyére. Nem tudni, volt-e a munkaszerződésében felmondási idő, de ha a munka törvénykönyvéből indulunk ki, az minimum 30 nap, ami 10 éves munkaviszony megszüntetése esetében 25 nappal meghosszabbodik, illetve meghosszabbítható.

Pollreisz Balázs 2016. szeptember 28-án írta meg a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést kérő felmondó levelet, október elsejei határidővel.

Felmondása azért volt ilyen sürgős, mert nem sokkal később már az MSZP-nek dolgozott, mint a győri iroda vezetője. Az MSZP honlapján elérhető önéletrajza szerint 2016 őszétől a győri MSZP Ház vezetője.

A világháló arról is árulkodik, hogy a Magyar Szocialista Párt nem csak a győri iroda ügyes-bajos dolgait bízta Pollreiszre, hanem az Országgyűlés Hivatalában is munkát kapott. Ennyit arról, hogy az ellenzék polgármesterjelöltjét kirúgták, “elrakták” állásából. Az igazság az, hogy ő mondott fel.

Forrás: Pesti Srácok