2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Népszava szerint a Betyársereg és a Magyar Gárda rettegésben tartja Gyöngyöspatát

Gyöngyöspata: C-osztályból a zsákutcába, hátrány egy életen át
- írta meg Doros Judit. Egyből bele is csapott a közepébe:
- A testvérem látta őket. Vasárnap este a patai templom alatti parkban ültek többen, a kabátjukra az volt ráírva, „Ne bántsátok a magyart, mert pórul jártok!”. Közben azt ordítozták, hogy ha az itteni cigányok házat vesznek a nekik járó kártérítésből, akkor azt az ő vérükkel festik majd pirosra...”
- mesélte a cigánygyerek a rasszista történetet.
A többiek vele egykorúak lehettek, a történetet többen bólogatva igazolták vissza: az itteni cigánysoron sokan tényként fogadják el, hogy a Magyar Gárda vagy a Betyársereg, esetleg egy eddig még név nélküli alakzat tagjai jó lehetőséget láttak abban, hogy ismét a cigányok ellen uszítsanak.
- folytatódik a rettegés, majd hozzáteszi: Nem várt helyről jött a megerősítés, maga a miniszterelnök is a cigányok ellen van már ebben a fasizálódó országban... És annyira ostoba ez a szerencsétlen uszító szennylap, hogy képesek ezzel a fotóval illusztrálni a rasszizmust. Őt hívjuk Steven SegrEGAL-nak, már nagyon várja a százezreket. Biztos Szabó Tímea meg Gyurcsány Ferencné is szívesen beiratná a kölkeit ezek közé.Orbán Viktort a múlt heti nemzetközi sajtótájékoztatóján az iskolai szegregációról, s ennek kapcsán a 62 hajdani és jelenlegi roma diáknak immár jogerősen járó, együttesen mintegy 100 millió forintos - azaz átlagosan valamivel több mint másfél millió forintos - kártérítésről kérdezték. (A cigány származású tanulóknak eltérő összegű kártérítést ítéltek meg, a legalacsonyabb összeg 350 ezer forint volt, a legmagasabb 3,5 millió forint.)
„...Ha ott élnék, mégis megkérdezném, ez hogyan van, hogy egyébként valamilyen okból a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül. Miközben én meg itt keccsölök egész nap...”
- fogalmazott Orbán Viktor és mennyire igaza van, a magyar emberek véleményét mondta el, ami nem tetszik a balliberális oldalnak. Mert nekik tökmindegy, legyen migráns vagy roma, csak magyar ne. Tegnap láthattuk az Informátor nevű műsor előzetesét is, Bohár Dánielék Gyöngyöspatán forgattak.Egy újabb videót is megosztottak: Közben a kormánypárt is reagált a helyzetre:A Fidesz kommunikációs igazgatója Magyarország Élőben című műsorunkban azt mondta, a Soros György által támogatott pert indító alapítvány, két évvel a szegregáció megszűnése után fordult bírósághoz, így szerinte a cél az volt, hogy kárt okozzanak a magyar államnak. A köznevelésért felelős államtitkár hétfőn azt mondta, a diákok részére nem készpénzben kellene biztosítani a jóvátételt, hanem a tanulás lehetőségének biztosításával, például nyelvoktatás, érettségire való felkészítés formájában.Forrás: Népszava és Hírtv
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató