Vadhajtások

Hallgat az ellenzék Janiczak botrányairól

Hallgat Janiczak Dávid és az őt támogató ellenzéki pártok sem akarnak nyilatkozni az ózdi polgármester botrányairól. Janiczak Dávidról a közelmúltban derült ki, hogy húszezer forintért kibérelte a teljes városi uszodát, öt évvel ezelőtt pedig záróra után ingyen bowlingozott a helyi sportpályán. A Fidesz szerint Ózd első embere visszaél a hatalmával.

Janiczak Dávid és menyasszonya egyedül használja az Ózdi Thermárium és Tanuszoda jakuzziját és szaunáját derült ki az egy hete nyilvánosságra került felvételekből.

A privát fürdőzés miatt idő előtt hazaküldték az intézmény vendégeit. Janiczak Dávid húszezer forintért foglalta le a wellnes részleget, amiről szerződés is készült, noha a bérlés lehetősége a hivatalos árlistában nem szerepelt, és nem is volt korábban példa arra, hogy valaki kizárólagosan használta volna az egész uszodát.

 

Az eset megihlette a közösségi oldal használóit is. Többen a Tanú című filmből ismert Bástya elvtárs fürdőzésével állították párhuzamba az esetet, de sok ötlet született azzal kapcsolatban is, hogy mit lehetne még kibérelni. Janiczak Dávid a Hírtv-nek napok óta nem hajlandó nyilatkozni. A helyi tévében az üggyel kapcsolatban azt mondta: ha akart se tudott volna ekkora reklámot csinálni az uszodának, a Facebookon pedig azt írta: legalább fizetett a szolgáltatásért.

 

De nem ez volt az első ilyen eset Janiczak polgármestersége alatt.

 

2015 februárjában a helyi bowlingpályán szórakozott társaival. Jóval záróra után is ottmaradtak, a játékért pedig nem fizettek.

 

A botrányokkal kapcsolatban sem a helyi MSZP, sem a DK nem nyilatkozott, a Jobbik elnöke pedig maga a polgármester. A Fidesz ózdi vezetője szerint Janiczak viselkedése felelőtlen.

 

“Nem gondolja, hogy a nagy számban fellépő privát bérlési igények nem csupán a város lakosságát foszthatják meg az egészségtudatos kikapcsolódás, a szabadidő hasznosan eltöltésének lehetőségétől, hanem a helyi úszósport mindennapjaira is negatív hatással lehetnek. Janiczak Dávid uszodahasználata a bemutatott szerződés és számla alapján lehet, hogy szabályos, ám az ügyben tett nyilatkozatai ellentmondásosak. Úgy gondolja, etikus ez, és az általa oly sokszor és szeretettel hirdetett az ózdiakért és Ózdért jelmondattal?”

 

– mondta Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi elnöke.

 

A pártelnök szerint az, hogy a Jobbik helyi szövetségesei nem határolódtak el a polgármester tettétől, az bizonyítja, hogy számukra is elfogadható, hogy a város lakóit kizárják egy önkormányzati fenntartású intézményből.

Forrás: Hírtv