Vadhajtások

Kedélyesen vonult javítóba a kaposvári gyermekotthon verekedője

Egy hónapra került előzetes letartóztatásba az a diák, aki még karácsony előtt verte véresre szobatársát a kaposvári Zita Speciális Nevelőotthonban.

A 17 éves diákot hétfőn délelőtt bilincsben vitték át a Kaposvári Törvényszékre, ahol az ügyben eljáró nyomozási bíró azonnal el is rendelte a letartóztatását, amit javítóintézetben kell végrehajtani.

Ezt egyebek mellett az is indokolta, hogy tartani lehet attól, megfenyegetné az otthonban lévő társait, hogy hamis tanúzásra kényszerítse őket.

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy a 17 éves fiú tavaly decemberben szórakozásból többször bántalmazta intézeti társát, amit bűntársa videóra vett, a felvételt pedig később megosztotta a egyik közösségi oldalon.

P. Károly a videó nyilvánosságra kerülése után megszökött, azonban a kaposvári rendőrök rövid időn belül elfogták és aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint folytatólagosan elkövetett minősített személyi szabadság megsértése bűntett gyanújával őrizetbe vették.

A döntést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, így az végleges. P. Károly nem volt megtörve, kedélyesen távozott a tárgyalóteremből. A fiúnak nem ez az első verekedése, már többször bántotta lakótársait, csak az intézmény nem tett feljelentés, elintézték belső fegyelmivel – tudtuk meg a gyerekotthon egyik munkatársától.

O. Roland, aki a videofelvételt készítette, szabadlábon védekezhet, a rendőrök kihallgatták, valószínűleg felbujtóként áll majd bíróság előtt, ugyanis a videón is jól hallatszik, amikor Károlyt biztatja a verésre.

Forrás: Bors