Vadhajtások

Lebukott az ördög ügyvédje

Saját magát buktatta le az ördög ügyvédje a hamis győri videóval – írja a Magyar Hírlap. Ismeretes, hogy 2013. októberében a bajai időközi választások idején egy HVG-n megjelent videóban azzal vádolták a Fideszt, hogy a kampány alatt választási csalást, azaz szavazatvásárlást követett el, de később kiderült, hogy hamisak a felvételek, Gyurcsányék és az MSZP álltak a „bajai videó” mögött. 

Most a Borkai-botrányt kirobbantó – Czeglédy Csabával kísértetiesen egyforma szófordulatokat használó – Ördög ügyvédje blog teljesített egy újabb ellenzéki megrendelést. Közösségi oldalán hozott le egy olyan videót, ami választási csalással vádolja a győri Fideszt. Azonban a Fidesz már szombaton jelezte, hogy az ellenzék egy manipulált, hazug videóval fog beavatkozni a győri időközi választásokba.

Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP

– jelentette be a Fidesz városi szervezetének alelnöke szombaton a megyeszékhelyen.

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, a sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, „őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna”. Az ellenzéki agitátorok szellemi fogyatékkal élőket, írástudatlanokat és nem győri lakhelyű embereket is rávettek, hogy szerepeljenek a videóban néhány ezer forintért cserébe. De volt, akit munkahelyének elvesztésével fenyegettek meg.

A győri Fidesz már szombaton közölte: a videót az időközi választás előtt szeretné nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat, ezáltal az eredményeket. Szombatig egy tucat ember jelentkezett a Fidesznél, hogy szerepel ilyen videókban, és nyilatkozatot arról, kik, hol, mikor és milyen módon készítették elő a bűncselekményt és hogyan hajtották végre. Ezek a nyilatkozatok rendelkezésre állnak és pontosan le van írva bennük, hogy kik voltak az ellenzéki pártok megbízottjai.

Az ellenzéki összefogás választási kampánycéljait szolgáló Ördög ügyvédje blog a győri hamis videót közel egy héttel azután tette közzé, hogy ismerté vált annak teljes hiteltelensége.

Ezzel a – sokak szerint feltételezhetően Czeglédy Csaba érdekkörébe tartozó – blog egyértelműen bebizonyította, hogy a manipulált videó nagy valószínűséggel csakis az ellenzék megrendelésére készülhetett.

A botrányblog most csak azt tette, hogy az eredeti kommunikációs tervekben meghatározott időben, tehát most tette közzé a felvételt

– írja a Magyar Hírlap.

 

Forrás: Pestisracok.hu