2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Boldogok a hazaárulók: CS1K elégedett, Ujhelyi is örül, Gyöngyösi szerint Orbán megbukott

Cseh Katalin és Ujhelyi is kommentálta a mai Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatának elfogadását.

Cseh Katalin:

Ma az EP világosan megüzente Orbánnak: nem építhet illiberális rezsimet, maffiaállamot az európai adófizetők pénzén, nem építheti le önkényesen a magyar demokráciát, és nem használhat uniós forrásokat az Unió bomlasztására! Az Európai Parlament kétharmados többséggel megszavazta az Orbán kormány ellen folyó 7-es cikkely eljárás folytatását. Az inditványt a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt is támogatta, ami jól mutatja a kormány elszigeteltségét európai szinten. Én továbbra is azon fogok dolgozni, hogy a magyarok is ugyanolyan jogokkal, személyes szabadságokkal, és lehetőségekkel élhessenek, mint az Unió többi állampolgára.
Ehhez elengedhetetlen, hogy az uniós források, amiket az ország fejlesztésére szánnak, tényleg közjavakba — iskolákra, kórházakra, és munkahelyekre — legyenek befektetve. Ezért fontos hogy jogállami és antikorrupciós feltételekhez kössük a kifizetéseket.

Ujhelyi: sorozatos elítélő határozatok helyett végre valós lépések kellenek!

Ismét nagy többséggel hozott elítélő határozatot a magyar jogállamiság helyzetéről az Európai Parlament plenáris ülése. A Fidesz hazugságaival szemben nem az európai baloldal vagy valamilyen sötét háttérhatalom „magyarellenes támadásáról” van szó, hiszen az állásfoglalást a jobboldali kereszténydemokrata pártcsalád meggyőző többsége is támogatta. Ahogyan előre jeleztem, a magyar-ügy mostani vitájában tudatosan, demonstratív módon nem vettem részt: ezzel rámutatva, hogy a 7-es cikkely alapján indított eljárás lassú és körülményes. Írásban benyújtott hozzászólásomban hangsúlyoztam, hogy ez a parlamenti vita érdemi újdonságot nem hoz, csak ismételt színpadot szolgáltat az illiberális Európa-ellenességnek. Az EP másfél évvel ezelőtt hasonlóan nagy, kétharmados többséggel fogadta el a magyar jogállamiságról szóló jelentést, az Unió intézményei pedig azóta is csak forró krumpliként dobálják a magyar kormány ügyét. A ma elfogadott EP-határozat tartalmával egyetértek, ugyanakkor álláspontom szerint a megismételt kirakati vita és a sorozatos elítélő határozatok helyett az eljárás érdemi lefolytatására és az Orbán-kormánnyal szembeni konklúziók levonására van végre szükség a Tanácsban.

Gyöngyösi Márton: A mai napon Orbán Viktor rendszere megbukott

  A Fidesz megbukott Európában - A mai napon Orbán Viktor rendszere megbukott az Európai Parlament előtt, amikor nem csak a Parlament kétharmada, de még saját pártcsaládjuk, az Európai Néppárt (EPP) is ellenük fordult. A kormánypropagandával ellentétben mindez nem a migrációs, vagy a családpolitika miatt történt. Számos európai országban van kormányon konzervatív párt, és senki sem támadja őket emiatt. A Fidesz-kormány ellen azért lépnek föl Európában, mert a német, francia, vagy éppen osztrák politikusok érthető módon nem szeretnének amiatt magyarázkodni saját polgáraik előtt, hogy az adójuk miért Mészáros Lőrinc zsebében landolt. Európa most elmondta a véleményét Orbán tolvajpolitikájáról. A rossz hír az, hogy bár a csekken a Fidesz neve áll, a pénzt a magyarok tárcájából veszik ki. A magyar gazdaságot már most is az uniós források tartják életben, ha pedig a kormány korrupciója miatt ezeket megvonják (mert tolvajokat pénzelni senki sem szeret), annak az ország látja majd kárát. Ha ugyanis Orbán strómanjai nem lophatnak az uniós pénzekből, elveszik majd a kisembertől. Jobbikos európai parlamenti képviselőként én azért dolgozom, hogy az Európai Unió ne a magyar embereket, hanem a Fidesz-kormány tolvaj cimboráit büntesse meg. Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató