2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Igazi balf@sz: Magát buktatta le a győri lejárató videó készítője

Akár csak októberben, kevesebb mint két héttel a győri immáron időközi választás előtt ismét feltűnt a színen és bedobta magát az ördög ügyvédje. A Fullánk nevű bulvárportál videójával jelentkezett a névtelen blog, azt állítva, hogy egy győri cigányokat felzárkóztató szervezet arra kötelezte az általa foglalkoztatott romákat, hogy a Fideszre szavazzanak. A videó felvétellel a készítőnek azonban saját magát sikerült lelepleznie. Az állítólag választási csalásra rávett romáknak nyoma sincs a városban, a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozó volt kollégáik szerint azonban mindaz, amit az ominózus videóban állítanak hazugság. Maga az ellenzéki polgármesterjelölt írta meg egy Facebook bejegyzésében, hogy a hátrányos helyzetű embereknek pénzt fizettek a rövidke szereplésért. Több forrásból is kiderül, hogy a Fideszt lejárató videót egy Horváth Gyula nevű győri jogász és adótanácsadó készíthette, aki nem csak a győri, hanem a szombathelyi cigánysággal is kapcsolatban áll. Egy időben szoros kapcsolatra törekedett a Borkai-féle városvezetéssel, ami nem hozta meg számára a várt sikert. Horváth, aki korábban a PestiSrácok.hu-nak is tálcán kínáltegy Vona Gáborra nézve terhelő roma-szavazatvásárlós sztorit, épp úgy felszívódott, mint a Fullánk videó szereplői, sem telefonon, sem a lakásán, sem az irodájában nem találtuk meg, viszont az utóbbi hetek minden nyilvános Facebook-bejegyzését törölte. Hosszúra nyúlt karácsonyi szünet után jelentkezett újra az ördög ügyvédje, hogy ott folytassa a hadműveletet, ott, ahol Borkai Zsolt lemondásakor felfüggesztette. Szerdán reggel jelent meg a blogon és annak Facebook-oldalán egy videó, ami még csak nem is most, hanem tavaly novemberben készült. A felvétel egy irodahelyiségben készült. A kockákon egymás után szólalnak meg hátrányos helyzetű, cigány emberek és szinte kotta szerűen, egyezően ugyan azt a néhány mondatot szajkózzák, miszerint választási csalásra kényszerítették őket, egy Viktória nevű szereplő közreműködésével.
Saját riportja annyira volt vállalható az anyag készítőjének, hogy a saját kérdéseit, ahol a hangja hallható, eltorzította. Majdnem mindenhol. A Youtube-ra azonban egy időre felkerült a videóból egy olyan változat is, ahol a beszélgetés egy részén a gyártó megfeledkezett a torzításról. A hang alapján többen is azonosították a kérdezőt. A videónak ez a változata azóta eltűnt a világhálóról. De csak időre. Mi ugyanis lementettük. Horváth Gyula adóügyi jogász, szakértő azonban nem csak magát buktatta le. Rendkívül pikáns módon – vélhetően a baloldal nyakába visszaboruló fekáliát törölgetve magáról – lebuktatta az ellenzéki polgármesterjelölt, Pollreisz Balázs is, aki elhatrolódásképpen arról írt a közösségi oldalán, hogy megkeresték őt a videóban szereplő romák és nem csak azt mondták el, hogy ki faggatta őket a felvételen, hanem azt is, hogy pénzt kaptak a nyilatkozatukért cserébe. (Az ügy előzménye, hogy a győri Fidesz már múlt szombaton megneszelte a lejárató videó készítését, amit nyilvánosságra is hoztak, erre fogott magyarázkodásba Pollreisz…)

A szocialista jelölt, miután a csodafegyver visszafelé pukkant el, a megrendezett videót megpróbálta a jobboldal nyakába varrni. Erre a “bizonyíték” ez az Orbán Viktor képével ellátott üdvözlőkártya volna…

A szoci Pollreisz maga írja, hogy lejárató videó gyártása bűncselekményt vet fel. Ugyan nem nevezte néven Horváth Gyulát, de megosztott egy egyértelműen rá utaló képet – egy olyan fotót, ami Horváth Gyula Facebook-oldaláról származik. Hogy tovább menjünk, Horváth Gyulát azonosítják a videó készítőjeként az ördög ügyvédje poszt kommentelői is.

Egy a sok komment közül az ördög ügyvédje Facebook oldalán, amelyben azonosítják Horváth Gyulát

Mindez még kapóra is jönne az ellenzéknek, ugyanis Horváthot következetesen igyekeznek összemosni a kormányoldallal, mivel folyamatosan igyekezett kapcsolatba lépni a Borkai-féle városvezetéssel, fia pedig (aki, szögezzük le, nyilván nem felelős apja tetteiért) az IKSZ, vagyis az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség  győri elnöke. Egy dologról feledkeznek meg, miszerint hiába volt az ügyes kapcsolatépítés, Horváth semmilyen önkormányzati pozícióhoz nem jutott. Ha visszaemlékeznek az ördög ügyvédje blog megjelenésekor beadott sztorira, a elleplező magát egy a városvezetéssel sokáig jó kapcsolatot ápoló, majd csalódó ügyvédként jogászként írja le, aki jó ideig maga is közreműködött ügyekben jogászként, aztán jött a törés és úgy döntött kipakol. Már akkor mindenki arra gondolt, hogy valamilyen sértődés, esetleg elszámolási vita lehet a háttérben. A leleplező blog mögött egy kisebb csapat rajzolódott ki, amelynek szálai Szombathelyig és Czeglédy Csabáig vezettek, aki a győri kampányokban is sokat tüsténkedett és számos egyezést, hasonlóságot sikerült felfedezni. A PestiSrácok.hu mutatta be a Facebook transzparenciaoldala alapján, hogy az ördög ügyvédje posztokat ugyanaz a Horváth Csaba nevű profil hirdette, mint a szombathelyi fideszes polgármesterjelölt lejáratására létrehozott oldal bejegyzéseit, amely mögött pedig Czeglédy sejlik fel. Szintén mi mutattuk be azt a videót, amely a szombathelyi választási győzelmet ünneplő roma buliban készült, ahová a képviselőnek választott Czeglédy Csaba is betoppan, a jelenlévők, pedig baráti ölelésekkel köszöntik, majd megbeszélik, ki milyen sokat dolgozott a sikerért, Gyurcsány elítélt ügyvédje pedig “öt év nyugalmat” ígér az alvilági romáknak. 

Horváth Gyula a PestiSrácok.hu 2017-es videóján

Szombathelyi forrásaink a győri Horváth Gyulát, a Fullánk videó lebukott készítőjét is jól ismerik és a szombathelyi cigányság  patrónusaként emlegették. Ahogy ma győri helyszíni riportunk forgatásakor is sok roma mondta be a nevét…Összeérnek tehát a szálak: Horváth Gyula adójogász 2014 áprilisában az országgyűlési választásokon saját maga is elindulni készült. Az ajánlásokat rekordidő alatt össze is gyűjtötte. Aztàn visszalépett, bár erre senki sem kérte, fiát meg a KDNP-ig tolta. Ha viszont visszatekintünk a győri politika történetben, kiderül, hogy Horváth 2008-ban, tehát az MSZP-s városvezetés idején is kiváló kapcsolatot ápolt az akkori vezetéssel, de a korábban maffiózó cigány vajdával, Lakatos László Csintóval is. Horváth már akkor a kisebbségi önkormányzat patrónusa, jogi segítője volt, még a felzárkóztatási programokat is koordinálta. Erről a megyei napilapban is találtunk tudósítást. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az ördögnek mindjárt két ügyvédje is van: Horváth Gyula és Czeglédy Csaba, a kör tehát bezárul. Ahogy a népi szólás tartja: nagyot akart a szarka, de nem bírta a farka…(Horváth Gyula a PestiSrácok.hu-nak adott 2017 novemberi videónyilatkozata ITT nézhető meg, “Így kért 300 ezer kopogtatócédulát a cigányoktól Vona Gábor! – Megszólalt a titkos találkozó tanúja” című írásunk mellékleteként. Horváth akkori akciója megalapozottabb volt, hiszen szavait Sárközi Antal “Bandi”, a nagy tiszteletben álló néhai győri cigányvajda archív videóvallomása is megerősítette, amit “A gárdamellény másik oldala: 300 ezer roma ajánlószelvényért kuncsorgott Vona Gábor!” című írásunkhoz csatoltan nézhet meg ITT.)A videót készítette Füssy Angéla és László Petra/PestiSrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató