Vadhajtások

Plakátokkal mutatják meg a Momentum igazi arcát

A DK és a Momentum “házasságát” gúnyoló plakátok jelentek meg a fővárosban. Mint ismert, Fekete-Győr András pártja az új politikai kultúra meghonosításának és a régi balliberális pártok háttérbe szorításának lózungjaival lépett be a magyar politikába. Ehhez képest a politikus ma már azt vallja: csak rájuk és Gyurcsány Ferencékre van szükség az ellenzéki oldalon, az együttműködés közöttük szükségszerű.

Gyurcsánnyal megcsináljuk 

– ezzel a szöveggel bukkantak fel a Momentum európai parlamenti választási kampányanyagaira hasonlító plakátok csütörtök este Budapest utcáin. A lilás hátterű posztereken Gyurcsány Ferenc látható, amint beszédet mond. Értelemszerűen az akció azt sugalmazza, hogya Momentum korábbi látszólagos politikai stratégiáját (a régi baloldali pártoktól való távolságtartás) feladva behódolt Gyurcsány Ferencnek.

A szöveget egyébként a Demokratikus Koalíció 2018-as országgyűlési választási kampányából kölcsönözték. A balliberális párt akkor a “Gyurcsánnyal megcsináljuk” szlogennel próbált szavazatokat szerezni. Nem sok eredménnyel: a DK alig lépte át a parlamenti küszöböt, mindössze a szavazatok 5,58 százalékát szerezték meg.

Az akciót feltételezhetően Fekete-Győr András közelmúltbeli megnyilvánulásai ihlették meg. A balliberális pártelnök a Magyar Narancsnak nyilatkozva arról beszélt, hogy két pártra van szükség az ellenzéki oldalon, a Momentumra és a DK-ra. Úgy látja, “ilyen sok pártra nincs kereslet,” ezért a 2022-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni. “Mert feloldódnak a választási együttműködésben.” – tetézte az addigiakat.

Az ATV tegnapi adásában megismételte korábbi gondolatait, és leszögezte, a Momentum és a DK fogja meghatározni az ellenzék politikáját.

Forrás: Origo