2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tarlós: A Momentum mögött semmilyen teljesítmény nincs, de ők a legveszedelmesebbek

A volt főpolgármester interjút adott a Magyar Nemzetnek.
„Bár nagyon eltérő személyiségek vagyunk, de az igazsághoz tartozik, hogy a kampány előtt és a választás óta nem volt, és most sem ellenséges a kapcsolatunk, illetve most nincs is kapcsolatunk”
– reagált Tarlós István arra a felvetésre, milyen a kapcsolata az utódjával, hozzátette, hogy karácsonykor hívta fel őt és kívánt kellemes ünnepeket neki. Rátérve arra, hogy miért mutogat vissza a jelenlegi városvezetés az elődökre, a volt főpolgármester úgy látja,
„az utódom körül van egy kommunikációs csapat, amely a valóságtól függetlenül időnként olyan mondatokat ad ki, amelyeket a megítélésük szerint a saját kemény magjuk elvár.”
Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha ő a legenyhébb tényszerű megállapítást tette az általa átvett hagyatékról, akkor az ellenzéki sajtó rögtön rá rontott, hogy „ne mutogass vissza”. Tarlós szerint teljesen téves mondatok hangzottak el a 3-as metróról, valamint a főváros adósságáról. Ez utóbbiról hangsúlyozta, hogy a jelenlegi adósságnak több mint a duplájával kellett átvennie a várost 2010-ben, és ebből a tartozásból több mint hetvenmilliárd forint működési célú volt.
„Mi 2019-ben nulla működési hitellel adtuk át a fővárost, ráadásul a fejlesztési hitelkeret – ami szintén lényegesen alacsonyabb – nagy része is csak formálisan szerepel a költségvetésben, az még nincs felhasználva”
- fogalmazott. A 3-as metróval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, a kocsik korróziós hibáját, amit csak a három prototípus-szerelvénynél fedeztek fel a 37 szerelvény közül, az oroszok garanciálisan kijavítják, az a budapestieknek egy fillérjébe nem kerül. Ami a Lánchíd gyalogoshíddá alakítását illeti, szerinte elsősorban műszaki okokból erősen vitatható. „Az átkelő gyalogoshídként nem tud jól működni, hiszen a láncok, a tartók miatt a sétáló turistáknak a jelenlegi útpályáról a panoráma élvezhetetlen” – jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, hogy csak szavak szintjén lenne alkalmas gyalogoshíddá. A 2022-es választással kapcsolatban pedig elmondta,„riasztó, hogy a Momentum, amely mögött gyakorlatilag semmilyen teljesítmény nincs, pillanatnyilag a legveszedelmesebb és leggátlástalanabb álláspontot képviseli az említett sorskérdések tekintetében, miközben külhonban is lobbizva, „megszállva” az egyetemeket, és az online térben messze megelőzve a kormánypártokat jelentős és erős hatást gyakorol a velük egyébként nem azonos szellemű fiatalokra is.”A teljes interjút itt olvasható! Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató