2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Horváth Aladár egy Soros ügynök, még a fia is migránsokat csempészett

Pénteken délelőtt tett feljelentést Orbán Viktor ellen a Legfőbb Ügyészségen Horváth Aladár, a Roma Parlament elnöke a miniszterelnök olaszliszkai cigányokkal kapcsolatos kijelentései miatt. A balliberális sajtó egyből el is kezdte sztárolni Horváthot, azonban most bemutatjuk, ki is ő és ezután látható, ki volt a feljelentés megrendelője.
Általánosságban azt kell mondanom, az nagyon fontos, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen a közéletben, ami sérti az emberek igazságérzetét. Most két ilyen ügy van, ahol az emberek igazságérzete sebet kapott. Az egyik ilyen a gyöngyöspatai. Én nem vagyok gyöngyöspatai, de ha ott élnék, megkérdezném, ez hogyan van? Valamilyen okból, a velem egy közösségben élők egy nagy összeget fognak kapni, munkavégzés nélkül, miközben én meg itt keccsölök. Én nem tudom pontosan mit kell tenni, de ez nem maradhat így, az bizonyos. A képviselő úrral konzultálok is
– mondta évindító sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre Orbán Viktor, aki azzal folytatta, hogy ami az embereket igazán zavarja, az olyan kártérítések, amelyeket bűnözők kapnak a rossz börtönkörülmények miatt, és az Európai Unió bíróságának döntése alapján „milliónyi forintokat vesznek le a magyar államtól közpénzből”.
Egy fillért se fizessünk, indítsuk újra, mert ez egy lehetetlen állapot. Nem vagyunk hajlandók bűnözőknek fizetni
– közölte a miniszterelnök. Aki nem tudná, miről is van szó, Horváth László fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalán azt írta, hogy Gyöngyöspata önkormányzatát a csőd szélére sodorja a Kúria jogerős ítélete, mely szerint 100 millió forintot kell fizetni cigány tanulók családjainak, amiért a helyi általános iskolában 2004 és 2017 között külön osztályba jártak a cigányok és a nem cigányok.
Ebből az összegből 80 millió forintot a település önkormányzata köteles teljesíteni, a fennmaradó részt pedig a jelenlegi fenntartó tankerület. Ez az összeg az önkormányzat két évi bevétele
– jelentette ki Horváth László.
A feljelentő
Akinek nem lenne ismerős, ki is valójában Horváth Aladár, annak itt egy kis bemutatás:
  • 1990-ben a Soros-alapítvány támogatásával népművelő volt a békeszállói cigánytelepen,
  • 1991-1994 között a Magyarországi Roma Parlament elnöke,
  • 1990 és 1994 között SZDSZ-es parlamenti képviselő volt,
  • 2003-tól az Országos Cigány Önkormányzat elnökeként tevékenykedett, azonban még abban az évben puccsal leváltották,
  • 2002-től a Medgyessy-, 2004-2006-ig a Gyurcsány-kormány szociálpolitikai tanácsadója volt.
A politikus fiának is sok vaj van a füle mögött. Az Index írt róla még 2013-ban, hogy afgán és pakisztáni illegális bevándorlókat csempészett Ausztriába a Nemzeti Nyomozóiroda szerint Horváth Aladár, a cigány pártot szervező egykori SZDSZ-es jogvédő azonos nevű fia. A gyereket később letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Horváth Aladár abban az évben alakította meg a Magyarországi Cigánypártot, melynek célja volt, hogy megvédjék a kisebbségi cigányokat. A párt 2014-ben országos listát tudott állítani, de mandátumot nem szerzett. A párt a választási kudarc után gyakorlatilag megszűnt.Még a cigányok sem szerettékSzűk hat évvel ezelőtt az MSZP roma tagozata szólította fel a Magyarországi Cigánypártot, hogy léptesse vissza képviselőjelöltjeit, és adjon magyarázatot azokra a gyanúkra, miszerint irodájukban ajánlásokat cseréltek ki, másoltak és sokszorosítottak.
A cigány társadalom egészét járatta le a Magyarországi Cigánypárt
– jelentették akkor ki.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató