Vadhajtások

Kamu Geri azt tervezi, hogy a parkolással is megszívatja a fővárosiakat

Át szeretné alakítani a budapestiek parkolási szokásait a főpolgármester. Pénteken egyebek mellett arról beszélt, hogy a fővárosi lakók ingyenes parkolását nem szüntetné meg, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy az ilyen parkolóhelyek ne az emberek lakóhelyének környékén legyenek – hangzott el az M1 Híradójában.

Dolgozunk azon, hogy mivel lehetne kiváltani ezt a jogot” – válaszolt Karácsony Gergely főpolgármester a 24.hu-nak, amikor az újságíró arról kérdezte, szóba jöhet-e Budapesten a lakóhely környéki ingyenes parkolás megszüntetése. A főpolgármester szerint ezt az általa privilégiumnak nevezett intézkedést az eddigi tervek is megkérdőjelezték.

 

A főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján is elismerte, hogy újra kell értelmezni a budapestiek parkolási szokásait. Azt viszont már kikérte magának, hogy megszüntetné az ingyenes parkolást. Szavai szerint a budapestiek számára lenne ingyenes parkolóhely, csak éppen elképzelhető, hogy nem a lakóhelyük környékén.

A közterületen való parkolás lehetetlenné teszi például a városon belüli gyalogosközlekedést, és lehetetlenné teszi, hogy a belvároson belül újabb területeket tudjunk zöldíteni, nem a parkolóhelyeket szeretnénk csökkenteni, hanem a közterületen való parkolás kapcsán szeretnénk előrelépni, aminek egyik lehetséges opciója az, hogy más parkolási lehetőségeket biztosítunk” – mondta a főpolgármester.

A zöldítés és klímavédelem állt Karácsony Gergely kampányprogramjának középpontjában is, amelyben akkor szinte minden oldalon megígérte, hogy a főváros élen jár majd a klímatudatosságban.

A konkrét intézkedések azonban mégis váratnak magukra, pedig Karácsony Gergely a párbeszédes Dorosz Dávid személyében egy klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettest is kinevezett. És bár egy korábbi Facebook-bejegyzésben maga is úgy fogalmazott, hogy a klímaválság csak „az új városvezetés tervezési döntéseiben élvez prioritást”, a főpolgármester tagadta, hogy mindez retorikai fogás lenne.

Gyakorlati terveiről azonban ezúttal sem derült ki sok. Pénteken mindössze annyit ígért, hogy később majd ezekről is lesz szó.

Forrás: Hirado.hu