Vadhajtások

Egymást késelték meg a migránsok, majd elkezdtek őrjöngeni és összecsaptak a rendőrökkel

Egy 27 éves migráns megszúrta a 20 éves jemeni társát a görögországi Leszbosz szigetén lévő Moria táborban – vált ismertté pénteken rendőrségi forrásból.

Az áldozatot csütörtökön késelték meg, kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe – közölte ugyanaz a forrás.

Egyelőre nem ismeretes, hogy milyen szóváltás miatt történt a késelés, de egy 27 éves migránst őrizetbe vettek a hatóságok.

A török partok közelében fekvő sziget táborában az elmúlt hónapokban az újabb érkezők áradata miatt tovább romlottak a körülmények.Tíz napja egy 31 éves iráni felakasztott holttestére bukkantak.A migránsok által csak “dzsungelnek” nevezett táborban, amelyet 2800 emberre terveztek, mintegy 19 ezren élnek egészségtelen körülmények között.

Tavaly Görögország volt az Európába érkező menekültek és migránsok belépőhelye,
a hatalmas embertömeg miatt az országban nincsenek megfelelő táborok az érkezők elhelyezésére.
Az athéni kormány megszigorította a bevándorlók befogadásának feltételeit, egyben újabb, mintegy ötezer ember befogadására képes táborok felállítását jelentette be öt égei-tengeri szigeten, ahol jelenleg is vannak befogadó- és regisztrációs központok.

Az említett szigetek lakossága ugyanakkor hatalmas tiltakozásba kezdett, hogy a hatóságok ezer főre korlátozzák az újabb táborok kapacitását.

A felbőszült migránsok a gyilkosság után elkezdtek lázadozni, majd összecsaptak a rendőrökkel.

Forrás: Origo