Vadhajtások

Ismét támadják a “túl fehér” német kézilabda-válogatottat a sajtóban

A német férfi kézilabda-válogatott „sajnos” nem olyan színes, mint a fociban a Nationalelf.

A jelenleg is zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon a német válogatott ugyanúgy a középdöntőbe jutott, mint a magyar, ám a másik csoportba került, ahol jelenleg harmadik helyen áll. Magyarországtól eltérően a német csapattól elvárás volt a továbbjutás, azonban a német sajtó talált egy nagyon nagy fogást a német kézilabda-válogatotton:

nincs elég migráns a csapatban.

Bizony, a német válogatottban tényleg mindenki fehér, ráadásul hangzásra is mindenkinek német neve van. Ez alapesetben nem lenne érdekes, hiszen ez a normális, azonban Németországban van, akiket ez zavar.

A WDR sport rovatának egyik szerzője azon kesergett, hogy nincs elég migráns a csapatban, míg két sportközgazdász arra a következtetésre jutott, hogy a német kézilabda kluboknak és a szövetségnek is többet kellene tennie azért, hogy a klubok vonzóbbak legyenek a migránsok számára. Az persze nem jutott eszükbe, hogy Törökországban és az arab országokban a kézilabda egyszerűen nem olyan népszerű sportág – teszi hozzá a Junge Freiheit.

Nem ez az első hasonló eset egyébként, 2016-ban (amikor Németország Európa-bajnokságot nyert kézilabdában) a Zeit hasábjain egy filozófus képes volt azon siránkozni, hogy a bajnokcsapatban egyetlen migráns vagy második generációs bevándorló sincsen, hanem a csapat minden tagja német, ezért a kézilabda az AfD sportja.

Reméljük a következő az lesz, hogy a német jégkorong-válogatottba Afrikából származó újnémeteket követel majd a német függetlenobjektív sajtó, akkor az ő helyükre beférne az A-ligába magyar csapat.

Forrás: 888.hu

Kapcsolódó:

Franciaország: A Nike-nak fehér gyerekeket kellett photoshoppolni egy képre