2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Óriási botrányt csináltak a klímahisztizők Brüsszelben egy autókiállításon

A belga fővárosban rendezett autókiállításon akcióztak radikális klímaféltők.
Vért jelképező vörös festékkel mázolták be a nemrégiben Londonban is törő-zúzó „aktivisták” a brüsszeli autószalon néhány kiállított járművét – számolt be az Euronews magyar nyelvű oldala.
„Célunk az autóipar csalárd képének helyesbítése”
– üzenték. Az akció után a belga rendőrség a globális Extinction Rebellion nevű mozgalomhoz tartozó csoport 150 tagját vette őrizetbe. Mint azt a sajtóval közölték, azonosításuk után engedik őket csak szabadon.„Ezzel az akcióval szeretnénk lehetővé tenni, hogy a polgárok megszabaduljanak az autógyártók nyomása alól. A gépkocsikat a mobilitás másik modelljének kell felváltania, amely szociális és ökológiai téren egyaránt megfelelő választási lehetőség” – mondta az helyi Extinction Rebellion csak Sarah-ként bemutatkozó szóvivője.  Később behalás is volt a programban:  
A klímaaktivisták a kiállítást a „hazugságok szalonjának” nevezték. Az autógyártók ugyanis – mint mondják – nem kínálnak fel olyan megoldásokat, amelyek választ adnak szerintük a környezetvédelem és az éghajlatváltozás kihívásaira. Ezért – az Euronews beszámolója szerint – a festékezésen túl még egy „Állítsák meg a szén-dioxid-kibocsátást!” feliratot ragasztottak a bejárati óriásmolinóra.Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató