2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Macron is tárt karokkal vár mindenkit, állampolgárságot adnának a bevándorlóknak

Jelentősen növelné az NGO-k és a különböző, bevándorlást támogató uniós szervezetek, hatóságok befolyását Emmanuel Macron francia elnök pártcsaládjának menekültügyi csomagja.

A dokumentum nemcsak a migránsok munkába állását könnyítené meg jelentős mértékben, hanem a letelepedésüket és az állampolgárság megszerzését is. A paktum közös felelősségvállalásról és egy úgynevezett szolidaritási mechanizmusról is értekezik, amely akár a kötelező betelepítési kvótákhoz hasonló szisztémát is jelenthet - írja a Magyar Nemzet.

A különböző nem kormányzati szerveknek (NGO-k), valamint a migrációt támogató egyéb szervezeteknek és hatóságoknak adna át számos jogkört a migráció kontrollálásával kapcsolatban Emmanuel Macron francia elnök európai parlamenti pártcsaládjának, az Újítsuk meg Európát! (Renew Europe) menekültügyi paktumtervezete. A napokban nyilvánosságra hozott javaslatcsomag szerint például a visszautasított menedékkérelmű migránsok visszaküldésében nagyobb befolyás jutna a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM) és az ENSZ menekültügyi szervezetének. Európa külső határainak védelmében és a migránsok regisztrálásában, fogadásában pedig a tagállamok mellett az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO), a Frontex, az Europol, az IOM és számos NGO is részt venne, írja a lap. A tervek szerint EU-s forrásból is támogatnák a nemzeti integrációs politikákat, amelyek kidolgozásában a különböző NGO-k is kulcsszerepet játszanának, elsősorban működési támogatás nyújtásával. Azt nem tisztázza a dokumentum, hogy minden tagállam számára kötelező lenne-e kidolgozni a migránsok integrációját célzó tervezetet. Egy közös adatbázist is kialakítanának a gazdasági bevándorlókról, amelyből az egyes államok a munkaerőpiaci igényeik szerint válogathatnának. Bár ez utóbbi önkéntes alapon működne, magával a letelepedéssel kapcsolatban minden tagállamra érvényes – ám részleteiben nem ismertetett – „objektív kritériumon alapuló szolidaritási mechanizmust” indítanának be, amely a felelősség megosztásán alapulna. Így nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a kötelező betelepítési kvótákhoz hasonló elképzelés szerepel a paktumban.A paktum további aggályos pontja, hogy konkrétan hol folytatnák a migráció helyzetéről indítani tervezett „célzott és objektív” tájékoztató kampányt, amelyre a dokumentum szerint az embercsempészek által terjesztett hamis információk miatt volna szükség. Az unió különböző liberális pártjai és egyéb szervezetei a migrációt ellenző országokban – köztük Magyarországon – folytattak a bevándorlást kívánatos dologként ábrázoló propagandát, emellett egyes Soros György által támogatott NGO-k az illegális migrációt megkönnyítő brosúrákat, anonim bankkártyákat és egyéb eszközöket osztottak az Európába igyekvő bevándorlóknak, mindenféle szelektálás nélkül, áll a Magyar Nemzet összefoglalójában.Forrás: Pesti Srácok
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató