2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A jobbikos városvezetés mellett megszűnhet a dunaújvárosi női kézilabda

Bajban van a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, a dunaújvárosi önkormányzat csak májusig tudja biztosítani a működéshez szükséges anyagi forrást. A bizonytalan hátterű csapat mögül kihátráltak a szponzorok is. A duol.hu információja szerint az NB I-es játékosok már most azon gondolkodnak, hogy új klubot keresnek maguknak.Nincs két hónapja annak, amikor Dunaújváros új vezetése Barta Endre jobbikos alpolgármester személyében a nyilvánosság előtt hitet tett a dunaújvárosi női kézilabda mellett. Ekkor új ügyvezető igazgatót neveztek ki és biztosították a dunaújvárosiakat arról, hogy a tulajdonos önkormányzat elkötelezett abban, hogy továbbra is első osztályú csapata legyen, és oda fognak figyelni arra, hogy az akadémia továbbra is jól működhessen. Úgy tűnik, ez nem igazán sikerült nekik. Ügyvezető igazgatónak azt a Mátyás Gábort nevezték ki, aki kilenc évvel ezelőtt a felnőtt férfi kézilabda megszűnésének „lemenedzselésében” játszott vezető szerepet. Mátyás Gábor 2019. november végi „székfoglalójában” kitért arra, hogy egy nagyon komoly és tiszteletteljes felkérés volt a városvezetéstől, hogy vállalja el az ügyvezetői posztot, amit el is fogadott. Úgy fogalmazott, bízik abban, hogy pár hónap múlva az év végi bajnoki elszámolásnál mindenki elégedetten tekint vissza az idei szezonra. Ezt követően megpróbálták a már meglévő határozott idejű szerződéseket megváltoztatni, és határozatlan idejűvé átalakítani, de ezekkel nem jártak sikerrel. A bizonytalan hátterű csapat mögül kihátráltak a szponzorok is, akik így nem látták teljesülni eredeti céljaik megvalósulását – írja a duol.hu.
A bajnoki szezon, azaz ez év május végéig biztosított az önkormányzati tulajdonosi háttér
– tájékoztatta a felnőttcsapat hétfői edzése előtt a jelenlévőket Mátyás Gábor a DKKA ügyvezetőjeként a jobbikos polgármester megbízásából. A jövő szezontól az NB I B-s csapat keretét „felhozva” vennének részt az első osztályú bajnokságban. Ilyen jövőképpel az első osztályú csapatot erősítő játékosok nem biztos, hogy a következő szezonra is itt maradnak. A duol.hu információja szerint, aki tud, kereshet magának új klubot. A felnőttcsapat így a birkózómúlttal rendelkező Mátyás Gábor sportága szóhasználatával élve szőnyegre került.
A kialakult helyzet kísértetiesen hasonlít az első osztályú felnőtt férfi kézilabda megszűnéséhez. Akkor is találkozhattunk a Dunaferr SE elnöke, Mátyás Gábor nevével. Emlékezetes, ahogy a Nemzeti Sport 2011. június 30-i számában írja, hogy az akkori felnőtt férfi kézilabda gárda stabilan az ország harmadik legerősebb csapatának számított, rendre komoly kihívást állítva a Veszprém és a Szeged csapatai elé. Ráadásul többnyire fiatal tehetségek vitték a prímet a csapatban, elég, ha csak a sokszoros válogatottakra, Császár Gáborra, Zubai Szabolcsra, Törő Szabolcsra vagy – a ma is kiválóan teljesítő – Mikler Rolandra gondolunk. Abban a helyzetben 2011-ben a csapat a Dunaferr SE egyik szakosztályaként szűnt meg.
-írja a dunaújvárosi lap, hozzátéve: Mátyás Gábor akkor a Nemzeti Sportnak – a többi között – a következőket mondta: „Klubunk vezetősége nehéz szívvel, de kimondta, július elsejétől megszűnik a Dunaferrben a férfikézilabda-szakosztály. Sosem vidám, amikor véget ér egy korábban sikeres, sok örömet szerző sorozat, de ezt a határozatot ki kellett mondani…”
Ismert: a dunaújvárosi ellenzéki városvezetésnek eddig nem igazán sikerült a törvényességi kereteket betartani, már a megalakulásuk is komoly jogi aggályokat vetett fel. Ezután jogtalanul vágták ki a városi platánfákat, majd pedig a jegyzőt menesztették hivatalából, miután kiderült, hogy elindul az országgyűlési képviselői választáson. Közben a nyugdíjasokkal is közölték: idén valószínűleg már nem számíthatnak önkormányzati plusz támogatásra, mert nincs rá pénz. Felzúdulást keltett az is, hogy a jobbikos polgármesternél Gyurcsány Ferenc egy nem hivatalos, többórás megbeszélésen járt, erről azonban nem árultak el részleteket. A helyiek szerint a Városházán tisztogatás zajlott, a pénzek pedig eltűntek, csakúgy, ahogyan az ígéretekből sem valósult meg semmi sem az elmúlt 100 nap alatt.
Forrás: Duol.hu, Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató