Vadhajtások

11 millió embert zárnának karanténba Wuhanban, hogy megakadályozzák a globális járvány kitörését

A WHO kommentálta Kína gyors reagálását a Koronavírus gyors terjedésére, de bizonytalan annak tekintetében, hogy globális fenyegetésként osztályozza-e.

“Amit tesznek (a kínaiak) azok egy nagyon, nagyon erős elköteleződéssel végrehajtott intézkedések.” – mondta Tedros Ahanom Ghebreyesus a WHO részéről utalva arra, hogy Peking minden tömegközlekedést leállított befelé és kifelé is Wuhan városában, mely a vírus epicentruma – írja az Rt.com.

Délelőtt 10-kor minden vonat, busz, vasúti és közúti tömegszállítás le lett állítva további intézkedésig azon erőfeszítés részeként, hogy a vírus terjedését lassítsák.

A kormány felszólítja a város 11 millió lakosát, hogy ha nincs rá különösebb oka, semmiképp ne hagyja el a várost. Orvosi csapatokat állítottak fel a kapuknál és különböző chekpoint-oknál és útellenőrző pontoknál, hogy átvilágítsák az embereket és a betegség tüneteit kiszűrjék a lakosságnál.

A WHO üdvözölte a döntést:

“Jeleztük feléjük, hogy azzal, hogy kemény akcióval lépnek fel, azzal nem csak a járvány Kínán belüli, de nemzetközi kitörésének esélyét is minimálisra lehetne csökkenteni. És ők felismerték ezt.” – közölték azután, hogy Genfben vészhelyzeti tanácskozást tartottak az új vírus terjedése miatt, melynek neve: “2019-nCoV”

Mára már 25 kínai tartomány érintett és 17-en belehaltak, 571 koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak, ebből 257-et csak egyedül tegnap, szerdán.

 

(Ford: SBG Buddha – Vilaghelyzete)