2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Wittinghoff támad: betörtek a Budaörsi Egészségügyi Központba

Büntetőfeljelentést tett a fővárosi kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központban decemberben végzett szürkehályogműtétek utáni fertőzések miatt.Budapest Főváros Kormányhivatala keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a vizsgálat szerint a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások betartásának elmaradása okozta.

A kurvázós polgármester, Wittinghoff nevelt fia is felelős lehet a botrányos budaörsi kórházi mulasztásért

 
Egy ember elvesztette látását, míg a többi beteg között akad olyan, aki maradandó látáskárosodást szenvedett. Ez a következménye a budaörsi kórház súlyos higiéniai mulasztásának.
Az év első napjaiban aggasztó hírek kerültek napvilágra a volt SZDSZ-es Wittinghoff budaörsi polgármester városában működő Budaörsi Egészségügyi Központról. Egy tucatnyi beteget kellett kórházba szállítani fertőzés miatt azt követően, hogy a rendelő egynapos sebészeti részlegén szürkehályogműtétet hajtottak végre rajtuk. A haladó médiumok szépen be is számoltak az esetről, csak azt felejtették el megemlíteni, hogy ki a horrorfilmekbe illő történet felelőse. A súlyos higiéniai mulasztást elkövető intézmény fenntartója ugyanis nem az állam, hanem a balliberális vezetésű önkormányzat, működtetője pedig egy magáncég, amelynek alapítójához Wittinghoffot rokoni szálak fűzik. Az eset következtében egy ember elvesztette látását, míg a többi beteg között akad olyan, aki maradandó látáskárosodást szenvedett.

A polgármester betörésről írt a Facebookon:

 Betörés a Budaörsi Egészségügyi Központban. Egyre nyilvánvalóbb, hogy szervezett és törvénytelen akciókkal akarják ellehetetleníteni a város egészségügyi intézményét. Tegnap láthattuk, mit művelt a kormánypárti M1 Karácsony Gergellyel. A gátlástalanság egyre nagyobb méreteket ölt. Ma felhívott a NER-hez tartozó Ripost "újságírója", aki Forgács Ágnesként mutatkozott be.Kiderült, ő az, akivel kapcsolatban az intézet vezetője ma arról tájékoztatott, hogy valaki tegnap a ráccsal, zárral lezárt tetőtéri részre törvénytelenül behatolva fényképeket készített egy iratokat tartalmazó szekrényről. Kérdés, benyúlt-e a szekrényekbe is? Az intézet minden esetre feljelentést tesz, többek között betörés miatt. Az érdekes az, hogy a hölgy azt próbálta bemagyarázni nekem, hogy szabálytalanul őrzi az EÜ központ a betegek adatait. Nyilván ez a "koncepció", amit most majd vádként fognak tálalni. Érdekes, hogy még ma, bejelentésre, az adatvédelmi hatóság is kiszállt az intézménybe, s persze csak a tényeket tudták rögzíteni. Azaz, hogy elzárt területen szívességből egy családorvos iratait tárolják. Vagyis nem hozzáférhető helyen, nem az intézet adatait. Most már egyre inkább erősödik bennem a gyanú. Véletlen lenne? Egy olyan műtétnél, amelyből az elmúlt években tízezer műtétre 2, azaz 0.02% szövődmény esett, most egy nap 12 volt úgy, hogy senki nem érti, nem tudja, hogy történhetett. Tudjuk, hogy sokaknak szúrja a szemét egy jól működő ellátó a mai egészségügyi körülmények között. És sokan szeretnék is megszerezni a privatizált intézményt. Politikailag meg sokan szeretnék lejáratni. Mi lesz még itt?Forrás: Origo és ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató