Vadhajtások

Előzetesbe vágták a nemi erőszakot elkövető szomáliait, aki lehet, hogy kenyai

Letartóztatták pénteken Ahmed A.B.-t, a magát 30 éves szomáliainak mondó férfit, aki megerőszakolt egy 25 éves magyar lányt.

A megalapozott gyanú szerint az oltalmazotti státuszú menekültként Magyarországon tartózkodó afrikai férfi január 21-én, a hajnali órákban ismerkedett meg a sértettel egy szórakozóhelyen, ahonnan közösen távoztak.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfi a VII. kerület, Kéthly Anna téren található parkba csalta a sértettet, arra hivatkozva, hogy kábítószert akar fogyasztani, amelyet meg is tett. Ahmed A.B. a parkban közeledni próbált a lányhoz, aki azonban ezt visszautasította. A férfi ekkor a földre húzta, többször megütötte, majd szexuálisan is bántalmazta a nőt. Az áldozat segítségért kiáltott, ezt egy amerikai férfi meghallotta, és a segítségére sietett. A gyanúsított a segítővel dulakodott, és földre vitte. Ezt követően az afrikai férfi felkapta a sértett földre ejtett mobiltelefonját, és elmenekült a helyszínről. A sértett és a segítő könnyű testi sérüléseket szenvedtek, a bántalmazás azonban alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseik keletkezzenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a támadót példás gyorsasággal elfogta, és szexuális erőszak bűntette, kifosztás bűntette és két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája pénteken – egyelőre nem végleges végzésével – az illetékes kerületi ügyészség indítványa alapján elrendelte a letartóztatást február 24-ig, a gyanúsított jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

Forrás: Magyar Nemzet