2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Klímavészhelyzet: Dunaújváros után Mogyoródon is fákat vágna az ellenzék

A polgármester édesanyjának is tulajdonjoga van abban az erdőben, amit belterületté minősítene és kivágatna Mogyoród önkormányzata - erről beszélt a Fidesz helyi önkormányzati képviselője. Kurucz Péter azt mondta a település vezetőjének családja, így nagy haszonnal tudná értékesíteni a kiparcellázott területet. A lakók egy része tiltakozik a döntés ellen.
Tíz hektárnyi erdőt irtanának ki a "Civilek Mogyoródért" képviselői és polgármesterük Paulovics Géza, hogy azt belterületté nyilvánítva és kiparcellázva a jelenlegi értékének a sokszorosáért értékesítsék-mondta a település fideszes önkormányzati képviselője.
Kurucz Péter szerint az erdőterületben a polgármester édesanyjának is részesedése van.
"A civilek Mogyoródért képviselőcsoport másik fontos döntése és elképzelése erről a településről, hogy ha már csinálnak ilyen belterületbe vonásokat, akkor azok lehetőleg elsősorban az ő érdekeltségükbe, az ő tulajdonukba lévő területeken történjenek, tehát az ő elképzelésükben a fejlesztések jó, hogyha olyan területeken történnek, ami az ő tulajdonukban van, vagy a családjaik tulajdonában van. Itt sem történt másként, ez a tíz hektáros erdő éppen a polgármester édesanyjának a tulajdonában van, egy része."
- mondta Kurucz Péter, Mogyoród önkormányzati képviselője. Kurucz Péter szerint Paulovics Géza polgármester másodszor is megszavaztatta az erről szóló döntést, mivel elsőre nem fogadta el azt a képviselő-testület. Ezért még aznap délutánra, december 20-ra, újabb rendkívüli ülést hívott össze.
"A délelőtti testületi ülésen a polgármester nem jelezte, hogy érintett ebben a döntésben."
- jegyezte meg Kurucz Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Mogyoródon. Paulovics Géza az első szavazás előtt azt sem jelezte, hogy részben az édesanyja tulajdonában van az erdő. Kerestük a polgármestert is, ő azonban azt állította, hogy ezt megtette.
"- Ön viszont a képviselőtestületi döntés előtt nem jelezte ezt a képviselőtestületnek.   - De! Jeleztem! Akkor tessék elolvasni a jegyzőkönyvet tisztelt uram és az önkormányzattól kikérni a jegyzőkönyvet. Én bejelentettem az érintettséget.   - Igen a második meghirdetett rendkívüli testületi ülés előtt már igen, viszont az első előtt nem.   - Az első előtt is bejelentettem az érintettségemet, ezt jobb, ha tőlem tudja."
- mondta Paulovics Géza, Mogyoród polgármestere telefonon. Csakhogy Kurucz Péter azt mondta, hangfelvétellel tudja bizonyítani, hogy ez nem így történt. A polgármester azt viszont már nem tagadta, hogy hozzátartozójának tulajdonjoga van az erdőterületben. Mogyoródon jelenleg közel ezer üres telken lehetne építkezni, de az önkormányzat döntése értelmében ezt a tíz kehtárnyi erdőt szintén erre a célra szánja a település vezetése.Forrás: Hírtv
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató