Vadhajtások

Klímavészhelyzet: Dunaújváros után Mogyoródon is fákat vágna az ellenzék

A polgármester édesanyjának is tulajdonjoga van abban az erdőben, amit belterületté minősítene és kivágatna Mogyoród önkormányzata – erről beszélt a Fidesz helyi önkormányzati képviselője. Kurucz Péter azt mondta a település vezetőjének családja, így nagy haszonnal tudná értékesíteni a kiparcellázott területet. A lakók egy része tiltakozik a döntés ellen.

Tíz hektárnyi erdőt irtanának ki a “Civilek Mogyoródért” képviselői és polgármesterük Paulovics Géza, hogy azt belterületté nyilvánítva és kiparcellázva a jelenlegi értékének a sokszorosáért értékesítsék-mondta a település fideszes önkormányzati képviselője.

Kurucz Péter szerint az erdőterületben a polgármester édesanyjának is részesedése van.

“A civilek Mogyoródért képviselőcsoport másik fontos döntése és elképzelése erről a településről, hogy ha már csinálnak ilyen belterületbe vonásokat, akkor azok lehetőleg elsősorban az ő érdekeltségükbe, az ő tulajdonukba lévő területeken történjenek, tehát az ő elképzelésükben a fejlesztések jó, hogyha olyan területeken történnek, ami az ő tulajdonukban van, vagy a családjaik tulajdonában van. Itt sem történt másként, ez a tíz hektáros erdő éppen a polgármester édesanyjának a tulajdonában van, egy része.”

– mondta Kurucz Péter, Mogyoród önkormányzati képviselője.

Kurucz Péter szerint Paulovics Géza polgármester másodszor is megszavaztatta az erről szóló döntést, mivel elsőre nem fogadta el azt a képviselő-testület. Ezért még aznap délutánra, december 20-ra, újabb rendkívüli ülést hívott össze.

“A délelőtti testületi ülésen a polgármester nem jelezte, hogy érintett ebben a döntésben.”

– jegyezte meg Kurucz Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Mogyoródon.

Paulovics Géza az első szavazás előtt azt sem jelezte, hogy részben az édesanyja tulajdonában van az erdő. Kerestük a polgármestert is, ő azonban azt állította, hogy ezt megtette.

“- Ön viszont a képviselőtestületi döntés előtt nem jelezte ezt a képviselőtestületnek.

 

– De! Jeleztem! Akkor tessék elolvasni a jegyzőkönyvet tisztelt uram és az önkormányzattól kikérni a jegyzőkönyvet. Én bejelentettem az érintettséget.

 

– Igen a második meghirdetett rendkívüli testületi ülés előtt már igen, viszont az első előtt nem.

 

– Az első előtt is bejelentettem az érintettségemet, ezt jobb, ha tőlem tudja.”

– mondta Paulovics Géza, Mogyoród polgármestere telefonon.

Csakhogy Kurucz Péter azt mondta, hangfelvétellel tudja bizonyítani, hogy ez nem így történt. A polgármester azt viszont már nem tagadta, hogy hozzátartozójának tulajdonjoga van az erdőterületben.

Mogyoródon jelenleg közel ezer üres telken lehetne építkezni, de az önkormányzat döntése értelmében ezt a tíz kehtárnyi erdőt szintén erre a célra szánja a település vezetése.

Forrás: Hírtv