Vadhajtások

Végre! Kásler megunta és kidobta a Szent Margit Kórház kommunista főigazgatóját

A biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter pénteken indokolás nélkül felmentette tisztségéből Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Decemberben hét sebész mondott fel az Óbudai Szent Margit Kórházban, miután a főigazgató elbocsátotta Imreh Domonkos főorvost, aki fontos szerepet játszott a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásánál.

Badacsonyi szakmai és magatartásbeli tényezőkkel indokolta a nyugdíjkorhatárt elérő sebész felmentését, aki mellett nemzetközi szaktekintélyű kollégái, például a bangladesi operációt másokkal együtt irányító Csókay András is kiállt.

Csókay akkor úgy vélekedett, hogy Badacsonyi lépései az ötvenes éveket idézték, és a kormánnyal szimpatizáló orvosakat vették célba.

Kásler Miklós már decemberben jelezte, hogy vizsgálatot rendelt el a történtek miatt, a Magyar Nemzet pedig arról írt, hogy a felmondások miatt az intézmény sebészeti és ügyeleti rendje összeomlott, az akut ügyeletet lemondták, számos műtétet elhalasztottak.

Forrás: Pestisracok.hu