2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A férfi vízilabda-válogatott ma este Budapesten nyerhet újra EB-t 21 év után

A magyar férfi vízilabda-válogatott a 2014-es hazai rendezésű Eb óta először jutott döntőbe, győznie legutóbb 1999-ben Firenzében sikerült, annak a csapatnak még játékosként tagja volt a mostani szövetségi kapitány, Märcz Tamás. A spanyolok elleni vasárnapi finálé (19.00, Duna Aréna) eredményétől függetlenül már olimpiai kvótát szerzett a magyar csapat.
A magyarok a spanyolokkal együtt szerepeltek a csoportkörben, a két csapat egymás elleni rangadóján múlt csütörtökön 11-11-es döntetlen született, így sok újdonságot már talán egyik csapat sem tud majd mutatni a másiknak. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás szerint mégis lehetnek olyan játékelemek, amelyeket még nem fedtek fel a spanyolok.
Märcz Tamás fejében már biztos összeállt a taktika, amellyel legyőzhetjük a spanyolokatFOTÓ: KONCZ MÁRTON - ORIGO
„Meglátjuk, milyen vízilabdát fognak játszani. Rendkívül összetett a védelmük. Készültünk sokat ellenük is, a csoportban is találkoztunk, így tudjuk az erősségeiket. Persze látva a horvátok elleni mérkőzésüket, a csoportmérkőzésen biztos dugtak még el dolgokat. De hiszek benne, hogy tudunk ezekre válaszolni. A döntőben így két olyan csapat játszhat már, amely ott lesz Tokióban. Persze ez egy Eb-döntő lesz, így nagy csatára számítok" – árulta el a kapitány.   (Origo)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató