2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A DK szerint tarthatatlan a helyzet: a kormány a magyar családok tízezreit taszítja a bizonytalanságba

A Demokratikus Koalíció szerint szerint a kormány egy szakmaiatlan és átgondolatlan döntéssel taszította bizonytalanságba magyar családok tízezreit. 

"A gyerekek iskolaérettségének vizsgálatára kijelölt Oktatási Hivatal egymás után dobálja vissza a szülők iskolahalasztási kérelmeit a helyi szakszolgálatokhoz"

- kezdi közleményét a DK. Szerintük a fideszes jogalkotási gyakorlat miatt kialakult káoszban így sem a szülők, sem a gyermekek nem tudják, hogy kérvényeiket milyen szerv, milyen szempontok alapján és főleg mikor fogja elbírálni. A párt szerint az arra kijelölt hivatalok ugyanis erre alkalmatlanok, a szakszolgálatok pedig már így is túlterheltek.

"Mindez azonban, úgy látszik, a kormányt legkevésbé sem zavarja: továbbra is ragaszkodnak a magyar családokat bizonytalanságban tartó, minden szakmaiságot nélkülöző elképzelésükhöz"

- írják. A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy a jogalkalmazási káoszt megszüntetve a magyar családok és a magyar gyerekek érdekét tartsa szem előtt, és mielőbb szüntesse meg a kabinet szakmai bénázása miatt kialakult tarthatatlan helyzetet!  Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató