2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nacsa Lőrinc: nincs helye a közéletben Niedermüller Péternek!

Petíció indult azért, hogy a DK-s, fehér-, heteroszexuális-, és kereszténygyűlölő Niedermüller Pétert lemondásra szólítsa fel az őt kitartó ellenzéki pártszövetség. A DK alelnöke, Erzsébetváros polgármestere azzal verte ki a biztosítékot, hogy arról beszélt az ATV műsorában, hogy  mennyire rémisztőnek tartja a “fehér, heteroszexuális, keresztény képződményeket”, akikből “a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták állnak össze”. Ezután a közösségi oldalakat ellepték a tiltakozó posztok, többen arra hívták fel a figyelmet, hogy a Gyurcsány-párt politikusának távoznia kell a közéletből, mivel szavai súlyosan sértőek a társadalom többségére nézve. A Demokratikus Koalíció szerint,  viszont félreértelmezték Niedermüller szavait, mert az erzsébetvárosi polgármester egyébként nem kereszténygyűlölő és nem kirekesztő. Az elhangzottakkal kapcsolatban megkerestünk több pártpoltikust is, akik nem rejtették véka alá, hogy mennyire vérforralónak tartják a DK-s alelnök által elmondottakat. A KDNP szóvivője, Nacsa Lőrinc pedig kijelentette: 

nincs helye a közéletben Niedermüller Péternek.

   Komoly társadalmi felzúdulást keltett Niedermüller Péter ATV-s nyilatkozata, amelyben arról beszél, hogy rémisztő képződménynek tartja a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat. A CitizenGo aláírásgyűjtést kezdett, hogy mondjon le tisztségéről, a petíciót néhány óra alatt több ezren írták alá. A DK zavaros közleményt adott ki a botrányos megszólalással kapcsolatban, ebben bocsánatkérés vagy elhatárolódás helyett arról írtak, hogy a felvételt manipulálták (?), Niedermüller szavait pedig félreértelmezték. Az erzsébetvárosi polgármester egyébként az ATV-n Tordai Bencével és Ónodi-Molnár Dórával beszélgetett a Fidesz kommunikációjáról, ekkor sikerült Niedermüllernek az alábbiakat mondania (szó szerint idézzük) :

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heretoszexuális férfiak, meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”

[caption id="attachment_51277" align="alignnone" width="800"] Niedermüller Péter[/caption]   Az elhangzottak alól némi felmentést talán EP-képviselői minőségében kaphatna, amikor az LMBT-s munkacsoportban is tevékenykedett. (2015-ben például arról panaszkodott, hogy “sajnálatos módon Magyarország nem a régió egyetlen tagállama, ahol az LGBTI-szervezetek finanszírozás és támogatás hiányában harcolnak a mindennapi túlélésért, és nincs több pénzük és energiájuk a projektek és információs programok szervezésére.”) Niedermüller képviselői mandátuma azonban lejárt 2019-ben, így persze az is kérdés, hogy az ATV-ben vajon milyen minőségében nevezte rémisztő képződménynek a fehér, heteroszexuális keresztényeket, megbélyegezve őket, és kapcsolatba hozva őket a fehér nacionalistákkal, akiknek hírhedt tagjuk például a rengeteg kegyetlen terrorakcióért felelős Ku Klux Klan is. A CitizenGo oldalán azt írják: a DK alelnökének mondatai, és pártjának mentegetőzése magukért beszélnek, Niedermüller Péter és az őt mentegető DK magukról állítottak ki szegénységi bizonyítványt. Amennyiben viszont polgármesteri minőségében nyilatkozott, úgy az az Önkormányzati Törvény vonatkozó jogszabályainak értelmében is aggályos lehet. 

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ESET: PATKÁNYOKHOZ, BIRKÁKHOZ ÉS INDIÁNOKHOZ IS HASONLÍTOTTÁK MÁR A MAGYAROKAT BALOLDALI POLITIKUSOK

 Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára portálunk kérdésére válaszolva azt mondta:  

Teljesen érthető, ha sokaknak szökött egekbe a vérnyomása, amikor meghallották Niedermüller Péter vérforraló mondatait. Ilyen típusú sértegetéseket eddig csak a külföldi nyilvánosságban hallottunk, de a Gyurcsány-párt most Magyarországon is meghonosította. Sokszor gondoltuk már róluk, hogy lementek a közélet legaljára, de még mindig tudnak lejjebb merészkedni.

  Hozzátette:  

Egyébként általános jelenség a baloldalon, hogy a sorozatos választási fiaskók miatti feszültségüket a magyarokon töltik ki. Nem a mostani az első eset: korábban patkányoztak, birkához is hasonlították őket, a Jobbik pedig indiánokhoz hasonlította a külhoni magyarokat.

Dömötör Csaba szavai szerint “ki kell állnunk a hasonló ámokfutások ellen”, majd kérdésünkre válaszolva kifejtette, meglepődne, ha a DK-ban ennek bármilyen következménye lenne, ez ugyanis a politikájuk lényege.

Az ilyen típusú sértegetésekre mi egyébként is mindig a szavazófülkében adtuk meg a választ, a jövőben is ez a legjobb gyógyír. Így, ha valaki arra kíváncsi mi a magyarok véleménye az ellenzéki politikáról, szerintem a győri eredmények ebben is irányadóak.

-fogalmazott az államtitkár.  

NACSA LŐRINC: NINCS HELYE A KÖZÉLETBEN NIEDERMÜLLER PÉTERNEK

Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője megkeresésünkre így fogalmazott: Niedermüller Péter DK-s polgármester, Gyurcsány alelnöke nyíltan kirekesztő, kereszténygyűlölő, és mondjuk ki rasszista kijelentést tett a fehér keresztény heteroszexuálisokra az ATV-ben.

Véleményem szerint ez az uszítás és gyűlöletbeszéd nem elfogadható a magyar közéletben, a DK és a tőle nem elhatárolódó szövetségesei mind tettestársak lettek,  így megalázva és megsértve rengeteg embert. Szerintem Niedermullernek, aki nemrég meg azt sajnálta, hogy már nincs MSZMP, nincs helye a közéletben.

  -mondta a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve, hogy ő is egy “rémisztő képződmény”.  

MÉG AZ ELLENZÉKI POLITIKUSOKNÁL IS KIVERTE A BIZTOSÍTÉKOT

Az LMP-s Ungár Péter tömören adott választ arra, hogy mit is gondol a Niedermüller által elmondottakról. A politikus szerint ugyanis a DK-s politikus  

idiótaságot beszélt és azt gondolom, hogy a DK reakciója nem volt kielégítő 

  A Demokratikus Koalíció pártszövetségesei, így a Jobbik, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd egyelőre nem reagált az erzsébetvárosi polgármester által elmondottakra,  és a sorosista jogvédő szervezetek sem hallatták hangjukat, hogy kiálljanak a fehér, heteroszexuális, keresztény emberek mellett.

Csütörtökön tüntetés lesz Niedermüller Péter rasszista kijelentése miatt:

Csütörtökön 17 órai kezdettel tüntetést szerveztek az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé - a vezérszónok Bayer Zsolt lesz  Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató