2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Tárt karokkal várja a migránsokat egy szlovák ellenzéki párt

Nem akar muszlim közösséget Szlovákiában, és nem akarja, hogy "ezek az emberek" megváltoztassák az ország arculatát, jelentette ki Robert Fico, a legnagyobb szlovák kormánypárt, a Smer-SD elnöke – írja a V4NA.A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség tudósítása szerint Fico ezt Andrej Kiska, korábbi szlovák köztársasági elnök, jelenleg az ellenzéki Za ľudí (Emberekért) párt elnökének szavaira válaszul mondta, aki egy tévéinterjúban beszélt arról, hogy

Szlovákiának sikeres országként kötelessége segíteni "több száz, talán több ezer embernek, akik a háború és az erőszak elől menekülnek.

A Smer-SD nevében elvileg kijelenthetem, soha nem fogunk beleegyezni abba, hogy bevándorlók jöjjenek az országba. Van itt valami Kiska, aki habozás nélkül kimondja, hogy idehozatna több ezer bevándorlót. Hát már mindenki megbolondult? - mondta Fico.
Szlovákiában február 29-én szombaton tartják a parlamenti választást.
Fico pártja, amely a jelenlegi kormányfőt, Peter Pellegrinit is adja, a felmérések szerint továbbra is a legerősebb szlovákiai pártnak számít, és 20 százalék körüli eredményt jósolnak nekik.
Kiska pártja a közvélemény-kutatások szerint valószínűsíthetően a második helyre fut majd be tizenegynéhány százalékos eredménnyel.
Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató