2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ma délután megérkezett az "álprobléma" - válogatás az ellenzék aranyköpéseiből

Álproblémáztak évekig, 2015 óta folyamatosan nyomják, nincs Soros-terv és a migráció csak egy felfújt dolog, amit Orbán Viktor generál. 

„Ez a probléma ez egy álprobléma. Ez nem létezik.”

Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa már 2015-ben, a migrációs hullám kezdetén álproblémának nevezte a migrációt. Az ellenzéki pártok véleménye azóta sem változott.

A bevándorlás egy „zseniális kommunikációs trükk”

, de Orbán Viktor az ufók ellen is lázíthatna, annyira átmosták már a magyarok fejét – erről beszélt Dobrev Klára egy rendezvényen.

„Ez egy olyan probléma, ami nem probléma jelenleg.”

A Momentum alelnöke szinte ugyanazokat a szavakat használta, mint évekkel korábban Kunhalmi Ágnes. Donáth Anna szerint a bevándorlás és a migránskártyák ügye sem fontos:

„Egy olyan kérdés, ami teljesen álkérdés és azt gondoljuk, hogy fókuszáljunk az igazi, valós problémákra, azokra a problémákra, ami igazán érinti a magyar embereket és ez sokkal inkább a lakhatás, az egészségügy, az oktatás ügye és a megélhetés ügye és egyáltalán nem a bevándorlás, vagy a migránskártyák.”

A kormánypárti politikusok elleni provokációiról elhíresült Tordai Bence adott ki egy PM-es közleményt, amelyben a párt akkori szóvivője, jelenleg országgyűlési képviselő párttársait túllicitálva azt állította:

A szerb–magyar határon megépítendő kerítés a kezdetektől elhibázott gondolat, egy túldimenzionált problémára ad egy nem hatékony választ.

De, nem ő az egyetlen a mérhetetlen Párbeszédben, aki így beszél a migrációról: Szabó Tímea a Párbeszéd politikusa szerint sem aktuális a migráció kérdése, a Párbeszéd Európa parlamenti képviselője pedig úgy véli,

ez csak marketingfogás a kormány részéről.

„Ez egy ködszurkálás, amit a kormány csinál.”Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is megosztotta magvas gondolatait a bevándorlásról:

Semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére. Az új vasfüggöny megépítése ugyanis nyolcszor annyiba kerülne, mint amennyit Magyarország egy év alatt összesen költ menekültügyre„

- nyilatkozta még 2015-ben, a migrációs válság idején. Jávor Benedek egy fórumbeszélgetésen azt mondta, nincs kvóta és migránskérdés, a név nélküli bankkártyák pedig a migráció megfékezését szolgálják:

„A migránskártyák ügye egyébként egy nagyon tipikus példája a kormányzati félreinformálásnak. Hogyha vennék a fáradtságot és megnéznék, hogy miről szólnak ezek a pénzügyi juttatások és hogyan működnek, akkor szembenézhetnének azzal, hogy ez az egyik eszköz, amivel az Európai Unió egyik leghatékonyabban tudja például a szír polgárháború elől menekülőket minél nagyobb arányban Törökországban tartani.”

Az Európai Bizottság korábban még a név nélküli bankkártyák létezését is tagadta, később viszont elismerték, hogy valóban utalnak pénzt migránsoknak, azt azonban nem tudják ellenőrizni, hogy kihez jut el a támogatás. A Budapesten elfogott és terrorizmussal vádolt Hassan F. is kapott név nélküli bankkártyát.Az LMP szerint a kormány csak gyűlöletet kelt a migráció témakörével.

"Azt gondolom, hogy az LMP nem fogja támogatni az eddigi mainstreem európai politikát, ugyanakkor azt gondolom, hogy nincs szükség arra a gyűlöletkeltésre, amit a Fidesz-propaganda folyamatosan az arcunkba tol"

– nyilatkozta Csárdi Antal az LMP országgyűlési képviselője. Az európai parlament adatai szerint 2015-ben a migrációs hullám kezdetekor több mint egymillió migráns érkezett Európába, 2016-ban pedig már kétmilliót is elérte az a szám. Az illegális határátlépők száma az elmúlt években is folyamatos volt, becslések szerint az afrikai népességrobbanás miatt pedig további növekedésre lehet számítani.És akkor a végére meghagytuk Gyurcsány Ferenc kioktató beszédét a kerítésről:„Ha már sok pénzt ellopva odaraktátok, hát maradjon. Nem kér enni. Miért fizetnénk milliárdokat a bontásért!? Az persze igaz, hogy a közösből eszünk ágában sincs támogatni, hogy egy méter kerítést majdnem annyiból építettetek, mint mi annak idején autópályát. Mert ugye elloptátok a pénz jelentős részét. Mert mentesítettétek az építkezést a közbeszerzés alól. Mert a haveroknak kellett a pénz. Mert a kerítés nem óvta meg Európát, csak elterelte a menekülteket Szlovénia felé. Mert az egész Orbán menekültellenes hisztériájához kellett. Mert a valóságos cél nem Európa biztonsága, hanem Orbán hatalmának fenntartásáról szólt. Szóval majd ha elszámoltok a pénzekkel, ha bebizonyítjátok, hogy akár egyetlen menekült is visszafordult Európából és nem csak megkerülte a magyar határt, akkor beszélhetünk arról, hogy mi jár a nektek. Mondom nektek. Nem Magyarországnak.”Forrás: Hírtv nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató