2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Troll: Fel kellene fogni, hogy nem menekültek, hanem migránsok érkeztek a déli határra

A bevándorlás „álprobléma”. Az Index szerint néhány száz, békés menekült jött a magyar határhoz, nem történt semmi, csak azt nem írták le, hogy álhírek segítségével küldték őket Magyarországra. A Hír TV Troll című műsorában Boros Bánk Levente, Szarvas Szilveszter és Lentulai Krisztinán ezúttal arra mutatott rá, miként is működik a csúsztatás és az érzelmekre hatás, akkor, amikor több száz fős migránskaraván kíván illegálisan bejutni az országba.   

"Fullba nyomja az agymosást a köztévé

– ezzel a címmel jelent meg cikk arról, hogy több száz migráns jelent meg csütörtökön a déli határon, Kelebiánál. M. Dobos Marianne felidézte, az Index cikke szerint néhány száz békés menekültről volt szó, ugyanakkor szerintük a köztévé már „armageddont” vizionált, migránskaravánról beszélt. Az Indexnek már önmagában azzal baja volt, hogy a köztévé migránskaravánról „mer” beszélni – közölte Lentulai Krisztián. A Karc FM főszerkesztő-helyettese felhívta rá a figyelmet,indexes értelmezésben sokkal szebben hangzik, hogy menekült, hiszen így érzelmi töltetet tud adni, hogy sajnálja őket a közvélemény.Lentulai emlékeztetett, a január 28-i áttörési kísérletkor elterjedt egy olyan narratíva, hogy az a 60 fő nem migráns volt, hanem a magyar kormány lefizetett cigány férfiakat , akik eljátszották, hogy betörnek az országba.Most, hogy ez a mennyiség a 60-at túllépi, úgy tűnik nem lehet ezzel a szóval játszani, most más kell kitalálni, most ők a szegény és sajnálni való emberek– tette hozzá.
A menekült egy jogi kategória, attól kezdve menekült, ha elismerik annak, ha a magyar állam elbírálja a menekültkérelmét és megkapja a menekültstátuszt, de amíg ez nem történik meg, addig migráns Boros Bánk Levente ismertetése szerint.
A Médianéző ügyvezetője szerint az Indexnek nem kellene megtévesztenie az olvasókat, hiszen senki sem bírálta el azokat a migránsokat, akik a magyar határhoz érkeztek. Adásunkban M. Dobos Marianne műsorvezető idézte Aleksandar Vulin szerb védelmi minisztert, aki szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó migránsokat. Ez valahogy az Index tudósításából kimaradt, sőt – mutatott rá Szarvas Szilveszter – a portál arról is mélyen hallgat, hogy szervezett akcióról van szó. A PestiSrácok főszerkesztő-helyettese szerint az Index a szervezettséget azonnal elhallgatja, majd pedig meg is cáfolja, propaganda célokkal.Teljes adás:      
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató