Vadhajtások

Szakács Árpád szerint ma is egy 1911-es szabadkőműves dokumentum alapján zajlik a történelem- és irodalomoktatás

A Hír Tv Civil kör című műsorában Szakács Árpád, a MediaWorks Hungary Zrt. központi nyomtatott szerkesztőségének alkotói szabadságon lévő volt főszerkesztője, a Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban komoly véleménynel volt.

Szakács Árpád a műsorban kiosztott egy, az országos levéltárból szedett, 1911-es szabadkőműves dokumentumot Jászi Oszkár székfoglalójáról a Martinovics-páholyban, amiben szerinte az 1919-es bolsevizmus szellemisége uralkodott. Elmondta, hogy ez a program megvalósult, a mai napig ez alapján zajlik az ateista-materialista történelem- és irodalomoktatás.

A kormány ezt szeretné megváltoztatni, de elképesztő nagy az ellenállás.

Szakács a Facebookra is kiírta erről, hogy:

„Jászi Oszkár ebben a dokumentumban hirdette meg az Új Magyarország programot. Emlékeznek még? 2006-ban pontosan ugyanez volt Gyurcsány Ferenc kormányzati programjának címe! Igen! Ezek ugyanazok! Az ő új Magyarországuk a bolsevizmus terrorja, a magyarok legyilkolása, a magyar identitás megsemmisítése.”

Szakács ezt Raffay Ernő Szabadkőművesek Trianon előtt című könyvében fedezte fel. Szerinte a történelem átírását hirdették meg első célként, és hát az ezeréves magyar múlt, az 1000 éves magyar identitáshoz kötődő összes elemet ki kell irtani, hogy a magyarság ne kötődjön a saját identitásához.

Jászi Oszkár egyébként a Károlyi-kormány bukása után hatalomra került Tanácsköztársaságot élesen bírálta, „új középkornak” nevezte, és biztos volt abban, hogy a bolsevik diktatúrát fehérterror követi majd.

Forrás: Sorosblog