Vadhajtások

A “Magyar” Nemzeti Balettben csúcsra járatják a gender-propagandát

Kicsivel kevesebb, mint egy éve jelent meg a Pesti Srácokon egy kiváló cikk a Solymosi Tamás által vezetett “Magyar” “Nemzeti” Balettről. Miután lassan eltelt ez a bizonyos egy  év, és Solymosi továbbra is Magyarország legnagyobb kulturális intézményében igazgatja a magyar táncosokat alig tartalmazó és magyar koreográfusok műveitől megfosztott balettegyüttest, úgy gondoltuk ideje feleleveníteni a remek tényfeltáró cikket, és megnézni, mi a helyzet jelenleg az Operaházban. 

 

Sajnos a helyzet azóta sokkal rosszabbá vált.

A külföldi táncosok aránya még magasabb lett, a próbák továbbra is orosz illetve angol nyelven folynak, érkezett egy új orosz balettmester is, aki természetesen nem beszél se magyarul se angolul, és dacára annak, hogy még mindig dolgozik a 120 művészből  körülbelül 40 magyar nemzetiségű táncos, a próbarendet és a szereposztások cirill betűkkel illetve angol nyelven írják ki. De pár héttel ezelőtt a balettigazgató már azt is meglebegtette, hogy a hivatalos, munkahelyi e-mailek is angolul fognak kimenni, amikre a balettművészeknek angolul kellene válaszolni. A magyar kultúrára szomjazó közönség pedig változatlanul alig találkozhat magyar koreográfusok  (Seregi, Pártay Lilla, id. Harangozó Gyula) műveivel.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan gondolhatja bárki is, hogy a magyar kultúrából egy állami intézményben ki lehet vonni  a legfontosabb összetevőt, a magyart?

Vajon lehet-e milliárdokból magyarok nélkül magyar kultúrát csinálni. Vagy ha lehet, érdemes-e? 

Szerintünk nem.

Solymosi Tamás, akiről egy évekkel ezelőtt megjelent cikkből tudható, hogy palgizálta a diplomamunkáját és aki annyira gyűlöli a magyarokat, hogy néhány évvel ezelőtt két öltöző ajtajáról is -az ott dolgozó magyarok szerint- saját kezűleg tépett le két kis magyar zászlót, vérszemet kapott. Minden bizonnyal azért, mert tettei következmények nélkül maradtak. 

Hogy mást ne mondjunk a keresztény évad legelső darabja 2019 szeptemberében Alexander Ekman egyik műve (Episod 31) volt, amiben a nők kackiás bajusszal, a férfiak pedig csinos szoknyákban táncoltak, és harcoltak a gendersemlegességért. Illetve egy részük egészen biztosan nem szeretett volna genderforradalmár lenni, de kénytelenek voltak, hiszen  erre kényszerítette  őket a szélsőliberális, magyargyűlölő Solymosi.

Itt az ideje, hogy az ilyen senkiházi liberálisokat eltávolítsák az Magyar Nemzeti Balett éléről. Hogy a Magyar Nemzeti Balett újra Magyar Nemzeti Balett lehessen, és genderbalettek játszása helyett, újra a magaskultúrát hirdesse.

 

Vadhajtások.hu