2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Még az LMP is beleszállt a hazaáruló Cseh Katalinba

Az újabban Zöldek néven futó ex-LMP-sek besokalltak a montreali Momentum-girl botcsinálta „Kárpátalja-szakértése” kapcsán. Olyan kentek le neki, hogy a fal adja a másikat. (F)oszladozik a szivárványos szörnykoalíció?Baráti tűzbe keveredett az Európai Parlament egyik vezető vinnyogója, az örökké idegesnek, túlpörgöttnek és viselkedészavarosnak tűnő Cseh Katka. A Montrealban született, Hollandiában kiképzett lila mű-Duracell-nyuszi azért ordít napok óta, mert a magyar kormány – rendkívül helyesen! – kitart az ukrán NATO-csatlakozással kapcsolatos vétója mellett. Mindaddig, amíg Ukrajnában állami szintre emelik a magyargyűlöletet, a magyarfóbiát, állami és törvényhozási eszközökkel elnyomják a kárpátaljai magyar kisebbséget, ellehetetlenítik a magyar nyelvű oktatást, kultúrát, sőt még magát a nyelvhasználatot is. Vagyis amíg nem módosítják például a kisebbségellenes ukrán oktatási törvényt, addig nincs miről beszélni, punktum.A Magyarország elleni külhoni uszításban Ujhelyi-rekordokat döntögető botmixeres brüsszelita fullba tolja az ukránok melletti lobbit. Szerinte ugyan tényleg biztosítani kell a magyar nyelvhasználat jogát, de „Ukrajna NATO- és EU-tagságának blokklása nem arányos válasz”, mert a magyar kormány vétójával „az egész régió stabilitását veszélyezteti”.

Az újabban Zöldek néven futó ex-LMP-nél is betelt a pohár, és helyretették Cseh Katkát: ha magyarnak tartja magát, álljon már ki a magyar érdekekért, ne az ukránok szempontjainak érvényesüléséért, Ukrajna NATO-tagságáért küzdjön! Ha meg magyarellenes, akkor tűzze azt a plecsnit a mellére, de tüstént!

A párt Keresztes László Lóránt frakcióvezető és Ungár Péter képviselő által jegyzett álláspontja szerint

„minden eszközt meg kell ragadni a kárpátaljai magyarok védelme érdekében: Ukrajna NATO és uniós csatlakozásának blokkolása nem túlzó reakció, hanem annak a bizonyítéka, hogy Magyarország ebben a kérdésben valóban nem alkuszik, és nem csak a szavak szintjén tesz meg mindent a kisebbségben élő magyarok jogaiért. Nem lehet egyszerre azt állítani, hogy létezik euroatlanti értékközösség, ahol bizonyos normák teljesülését mindenkitől elvárjuk, de Ukrajna esetében az őshonos kisebbségek jogfosztását megengedjük”.

Alapos fejmosást és kioktatást kap az olimpiagyilkos, nemzetellenes szélsőliberális gittegylet „szertelen” érzelembombája:

„Magyarország kötelessége, hogy a határon túli magyarok érdekeit minden rendelkezésre álló eszközzel megvédje, akár az Európai Unióval szemben is. Itt azonban az Unió és Magyarország érdekei egy irányba mutatnak: a cél, hogy Ukrajna az euroatlanti közösség részévé váljon, de csak akkor, ha valóban készen áll a csatlakozásra...”

– feddik meg a rossz magaviseletű, ráadásul hazája, nemzete érdekei ellen görcsölő EP-s kisdiákot.Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a minap közösségi oldalán hívta fel a közvélemény figyelmét a Momentum magyarellenességére.

„Azt magyarázzák, hogy ők szeretik a kárpátaljai magyarokat, csak másképp…Dehogy szeretik! A Momentum egy magyarellenes párt [...]. Ne felejtsétek el és terjesszétek: akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik magyar sem lesz az”

– üzente. A Zöldek bizonyára meghallották és meghallgatták. Apró, de fontos eredmény: részsiker. A magyarellenesség nem mindenkinek és nem mindenáron vállalható a balliberális brancsban sem. (F)oszladozik a szivárványos szörnykoalíció? Hulljon a férgese!Forrás: Ezatuti.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató