2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Tragédia: A Párbeszéd is bojkottálja a Hír TV-t

Feltehetően hatalmasat fog zuhanni a Hír TV nézettsége ennek következtében.Karácsony Gergely után pártja, a Párbeszéd is bojkottálja a szerintük álhírgyártó, történelemhamosító televíziót. - jelentette be sajtótájékoztatóján a homoszexuális Barabás Richárd. A Hír TV anyaga szerint „antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket”. Ez a tudósítás nem tetszett Karácsonynak, ezért bojkottálják a televíziót. Barabás Richárd, a párt szóvivője szerint Orbán Viktornak nyilatkoznia kell arról, hogyan lehetséges az, hogy „az általa is felduzzasztott Hír TV” egyoldalúan számolt be az eseményekről.

A szóvivő szerint egy egyértelműen félremagyarázott történelmi eseményről ilyen egyoldalúan beszámolni sérti a budapesti áldozatok, és a náci terror áldozatainak emlékét, de egyben sérti a jelenleg is hatályos törvényeket – jelesül a médiatörvényt is, amely kimondja, minden közérdeklődésre számot tartó eseményről az összes fél álláspontját semlegesen bemutatva kell tájékoztatni, a lehető leggyorsabban.

„Na, nem ez történt. És ez nagyon borzasztó, nagyon rossz időket idéz fel”

– fogalmazott Barabás. A Párbeszéd ezen felül a Médiatanácshoz fordul az eset miatt, illetve Szabó Tímea kérdéseket fog intézni Orbán Viktorhoz.Forrás: Hírháttér 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató