2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Momentum ismét hátba támadta a magyar embereket

Deutsch:

az ukrán kormány korlátozza a kárpátaljai magyarok jogait

Elfogadhatatlan, hogy a Momentum ismét hátba támadta a magyar embereket - nyilatkozta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő. A politikus szerint az ellenzéki pártnak fontosabb az európai elitnek való megfelelés, mint a határon túli magyarok érdekei. A momentumos Cseh Katalin egy tévéinterjúban tiltakozott az ellen, hogy Magyarország blokkolja Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz addig, amíg az ukrán kormány nem biztosítja a kárpátaljai magyarság alapvető jogait. Deutsch Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt: Ukrajnában egymást váltó hatalmak a legalapvetőbb európai értékekkel ellentétes módon, olyan törvényekben leírt döntéseket hoznak, amelyek korlátozzák a Kárpátalján élő magyar kisebbséghez tartozók egyéni és közösségi szabadságjogait. A Fidesz EP-képviselője szerint, az európai politikai cselekvés normáinak megfelelő magatartást tanúsít Magyarország, és azzal, hogy a Momentum ezt kritizálja, az ukrán hatalom oldalára áll. Hozzátette: sorskérdésről van szó, arról van szó, hogy a kárpátaljai magyarságot intézményesen az asszimiláció útjára akarják terelni, a magyar kormány pedig egy határozott, kemény, az ukránok számára fájdalmas eszközt alkalmaz.7-es cikkely szerinti eljárásAz Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanácsnak napirendjére kell vennie a 7-es cikk szerinti eljárások ügyét, és úgy a magyar, mint a lengyel esetben közös megoldást kell találnia a közös uniós értékek védelme érdekében - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Strasbourgban.

Deutsch Tamás egyetért azzal, hogy a 7-es cikk szerinti eljárást napirendre kell venni. Szerinte azért húzódik ez az ügy, mert a baloldali és liberális pártok alkotta kormányoknak az az érdeke, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárást elhúzzák.

A másik ok szerinte, amiért még nem vették napirendre a 7-es cikkely szerinti eljárást az az, hogy a legkülönbözőbb tanácsi formációkban ezek a konzultációk semmilyen konkrét jogállami problémát nem tudtak feltárni.Gyöngyöspata-ügyDeutsch Tamás a gyöngyöspatai ügyről elmondta: lejárt az ideje annak, hogy politikai aktivisták magukat jogvédőnek nevezve megjelennek és szegregációról kezdenek beszélni.

„Innentől kezdve az ő fenyegető fellépésüknek köszönhetően felzárkóztatás sincsen, hanem a felzárkóztatandó diákokat berakják a nem felzárkóztatandó diákokkal egy tanuló csoportba, és onnantól kezdve zajlanak azok az iskolai erőszakban testet öltő események, amelyeket Ön sem, én sem, senki nem akar”

– fogalmazott az EP-képviselő.„Ha van igazi bajnok, akkor Wichmann Tamás igazi bajnok”Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában szerdán meghalt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója. Wichmann Tamás az MTK Örökös Bajnoka volt. „Ha van igazi bajnok, akkor Wichmann Tamás igazi bajnok. Ha van aranyember… és pont egy olyan ember esetében használom ezt a kifejezést, akinek az életében a fantasztikus sportpályafutásában egyetlen fájdalma van, hogy pont olimpiai aranyérmet pont nem tudott nyerni. Mégis egy aranyember. Egy szeretettel, barátsággal, mások iránti törődéssel teli ember. Higgye el mindenki, hogy ezt nem a gyász szomorúságában mondom, mint az MTK elnöke, hanem egy olyan emberként, akinek megadatott az a csoda, hogy közelről ismerhette Wichmann Tamást” – emlékezett meg a sportolóról Deutsch Tamás.Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató