Vadhajtások

A szélsőbalos szennyportál, a Mérce dicsőíti az antifasiszták hétvégi erőszakos fellépését

Vendégszerző írt a szélsőbaloldali Mércére, a hazai antifasiszták megmondóembere, Nefelejcs Gergőke. Még a nevét se meri felvállalni, de erőszakra uszít.

Az antifasizmus mint erkölcsi minimum

– ezzel a címmel jelent meg egy írás a Mércén.

Mint ismert a szélsőbaloldali anarchisták/antifasiszták mejdnem meglincseltek két túrázó srácot meg egy lányt. A szokásukhoz híven ezek a gyáva szarok csak túlerőben szeretnek erőszakoskodni, olyanokkal, akik nem tudják megvédeni magukat…

Antifasizmus lehet minden olyan cselekedet, amellyel az elnyomás körei ellen lépsz fel: így tehát fellépni a nők, gyermekek, kisebbségek, állatok, kisemmizett munkások, háborúk elől menekülő emberek stb. jogaiért és szolidaritást vállalni a másikért antifasizmus. Sokan döntenek úgy például, hogy a nagyipari állattartás és a mód, ahogyan állattársainkkal és a bolygóval bánunk, nem helyes, ezért vegánok lesznek, sokan a nőjogi mozgalmakban találják meg az antifasizmust, sokakban szakszervezeti körökből kiindulva fogalmazódik meg az elnyomás rendszere elleni fellépés igénye, stb.

– fejtegeti írásában Nefelejcs, bár azt elfelejti, hogy éppen lányra támadtak rá az elvtársai, amit a mellékelt videón látni lehet.

Természetesen furcsának tűnhet, hogy valóban vannak emberek, akik politikai szimpátia-alapon, hátsó szándék nélkül szervezkednek saját pénzből, a saját szabadidejükben politikai erők ellen.

– ez a másik hazugsága a “vendégszerzőnek”, mint látható volt a hétvégi antifa csoportosulás között több külföldi volt, mint magyar. Ezeket biztos ingyen utaztatgatták, ugye? Ők minden Soros-féle NGO buliján, illetve a Prideokon is részt vesznek.

Úgy tartjuk, hogy a „nácik”, melyet egy általános, egyszerűsítő rövidítésként használunk a hitleri Németország követőire, a Szálasit vagy épp Horthy-t éltető emberellenes hungaristákra, a nacionalistákra, sovinisztákra, rasszistákra, fajvédőkre, stb. ellen a lehető legeredményesebben a saját eszközeikkel lehet fellépni.

– tehát Karácsony Gergely emiatt nem kell, hogy aggódjon. Embereket le kell vadászni és kész. Nincs itt semmi látni való. Aki pl. szereti a hazáját beskatulyázzuk, hogy náci, és pofán lesz verve. Ha, ezt fordítva hangzana el, akkor meg jót nácizunk, rasszistázunk, fasisztázunk. Érthető.

És akkor kifejti a bátor Nefelejcs Gergő, hogy nincs párbeszéd, nincs vita. Diktatórikusan kijelenti: meg kell semmisíteni a másik oldalt.

Szerencsére csak a neten bírja megírni ezeket a sorokat, meg a Facebookon. Ha találkozik vele az utcán valaki, akkor még akár le is köphetjük, meg se mozdul a hős Antifa. Arról nem is beszélve hogy tavaly nyáron 3 alkalommal is elfoglalták a hazafiak az Auróra nevű koszfészküket. Az ellenállás egy eldobott joghurtos dobozban ki is merült.

 

A fasiszták nagy egésze nem hisz a társadalmi párbeszéd rendszerében, szembemegy vele és egyoldalúan kezeli azt. Az egész rendszerük arra építkezik, hogy lemond a társadalmi játékszabályok legfőbb pilléréről, a vitáról, párbeszédről, konszenzuskeresésről. Ezek az emberek hősi pátosz mögé bújva viselnek hadat az erkölcs és a józan ész ellen, embercsoportokat akarnak zaklatni, kiírtani és az erőszak rendszerét legfőbb hatalmi szinteken gyakorolni.

A fasiszták hadviselése gyakran egy jól körülírható, látványos embercsoport ellen irányul: cigányok, fogyatékkal élők, melegek – mindenki, aki eltér az általuk fantáziált hős emberideáltól. Ezeknek a csoportoknak a tagjai nem tehetnek arról, hogy milyennek születtek, a nácik viszont igenis tehetnek arról, hogy saját akaratukból választották az erőszak és az elnyomás rendszerének a propagálását. Mi autonóm antifasiszták úgy tartjuk, hogy pusztán beszélgetéssel nem fogjuk meggyőzni a nácikat és nincsenek kétségeink afelől, hogy nem riadnak vissza a brutális erőszak alkalmazásától. Ők az erőszak nyelvét választották, ezért mi sem riadunk vissza az önvédelmi erőszak gyakorlásától, hogy eredményesen elejét vegyük az emberellenes tébolyuknak. Mi autonóm antifasiszták nem alkotunk egy egységes ideológiai egészet, de erkölcsi minimumnak tartjuk az elnyomás rendszerei ellen való küzdelmet.

Ja, ő itt Gergőke:

Vadhajtasok.hu

Kapcsolódó:

Gaudi-Nagy Tamás feljelentette az emlékezőkre csoportosan támadó antifasisztákat