Vadhajtások

Őrület – templomokat gyújtott fel az amerikai metálos, hogy növelje rajongóinak számát

Louisiana államban egy 22 éves férfi vallomást tett arról, hogy szándékosan felgyújtott három afroamerikai baptista templomot. Az ügyészek szerint Holden Matthews „black metal” zenész azt beismerte, hogy ezzel a tettével Facebook-követőinek számát kívánta növelni. Gyújtogatásai során senki sem sérült meg, mivel azokat az éjszaka közepén követte el.

A BBC beszámolt arról, hogy a gyújtogatásaival Port Barre-i Szent Mária Baptista templomot, a Greater Union Baptista templomot, a Mount Pleasant Baptista templomot  tette a földdel egyenlővé.

Holden Matthewsra a beismerő vallomása után legalább egy évtizednyi börtön vár, de akár 70 évre is elítélhetik. A férfi ügyében május 22-én hoznak ítéletet.

A riasztó ebben a hírben az, hogy valóban élnek olyan fiatalemberek már közöttünk, akik közösségi profiljuk vagy akár – mint ahogy arról írtunk is már – éttermük népszerűsítéséért nem riadnak vissza keresztény templomok felgyújtásától, vagy ennek a gondolatnak propagálásától.

A fiatal amerikai Matthews a kihallgatásai során elmondta, csak követni szerette volna a norvégiai black metalosok 1990-es évekbeli templomégetéseit.

Forrás: S4C News nyomán