2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Soros most Kínát támadja

„Sem az európai közvélemény, sem pedig Európa vezető politikusai és üzletemberei nem értik, mekkora fenyegetést is jelent Európa számára Hszi Csin-ping Kínája”

– fogalmaz Soros György.

„Annak ellenére, hogy Hszi egy diktátor, aki csúcstechnológiát alkalmaz annak érdekében, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a kínai társadalom felett, az európaiak elsősorban fontos üzleti partnernek tekintik Kínát”

– írja Soros György a Project Syndicate-en. Az üzletember a Brexit kapcsán is érzékelteti Kína jelentőségét. Úgy fogalmaz: „Boris Johnson miniszterelnök a lehető legnagyobb mértékben el kívánja távolítani az Egyesült Királyságot az EU-tól, és egy olyan szabadpiaci gazdaságot szeretne építeni, amelyet az EU rendeletei nem korlátoznak”, majd hozzáteszi: „közben pedig potenciális partnerként figyeli Kínát annak reményében, hogy helyreállíthatja azt a partnerséget, amelyet George Osborne korábbi pénzügyminiszter épített ki 2010 és 2016 között”. Az amerikai-kínai kapcsolatokról szólva úgy fogalmaz: „a Trump-kormány adminisztrációja – Donald Trump amerikai elnöktől függetlenül – már sokkal jobban teljesített Kínával fenntartott kapcsolatainak kezelésében. Olyan kétpárti politikát épített ki, amely Kínát stratégiai riválissá nyilvánította, és a Huawei technológiai óriást és számos más kínai társaságot felvett abba a listába, amely megtiltja az amerikai vállalatoknak, hogy kormányzati engedély nélkül kereskedjenek velük”. Soros hozzáteszi: „egy ember sértheti meg büntetlenül ezt a szabályt: maga Trump”. A portál szerint ugyanis az amerikai elnök hibát követ el, amikor a „tárgyalóasztalra helyezi” a Huaweit.Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató