2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Csütörtökön 17 órakor a Google irodája előtt tüntet a Pestisracok.hu a cenzúra ellen

Bármiféle indoklás nélkül, a Google Általános Szerződési Feltételeivel teljesen ellentétes módon likvidálták a PestiSrácok.hu újraindított Youtube-csatornáját is. Ez újabb indok, hogy a Google szólásszabadságot és az ügyfelek törvényes jogait semmibe vevő magatartása ellen kifejezzük tiltakozásunkat: Huth Gergely a PestiSrácok.hu szerkesztősége nevében a Hír TV Magyarország élőben és a Karc FM Paláver műsoraiban bejelentette, hogy február 20-án, csütörtökön 17 órakor tüntetést tartunk a Google Magyarország székházánál, a Budapest, II. kerület Árpád fejedelem útja 26-28. előtt (a szentendrei hév Szépvölgyi úti megállójának közelében).
Mint ismert, előzetes figyelmeztetés nélkül törölték a PestiSrácok.hu hét éve működő, több, mint hétszáz videót tartalmazó Youtube-csatornáját, meghökkentő módon a Google a gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályára hivatkozva. A cég magyarországi igazgatója ugyan többszöri egyeztetés során meggyőződhetett róla, hogy a PestiSrácok.hu természetesen nem hozott nyilvánosságra semmiféle pedofilvideót, a mondvacsinált indok ellenére mégis véglegesítették a Youtube-fiók törlését. Sőt: ma az egészen más címről, más néven újraindított csatornánkat is letörölték – indoklás nélkül.
Huth Gergely a Hír TV Magyarország élőben című műsorában péntek este Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége volt.

Igen, néhány órával ezelőtt az új Youtube-csatornánkat is törölték. Isten tudja, miért, nyilvánvaló, hogy egy hajtóvadászat folyik ellenünk, vagy a Google vezetői most már mindenképpen győztesre szeretnénk vinni ezt a meccset a részükről. Semmi okuk nem volt

– válaszolta a PestiSrácok.hu főszerkesztője.

Mi volt egészen pontosan a konkrét apropó, tehát a letiltás oka. Mit csináltatok?

– kérdezte a műsorvezető.

A konkrét apropó nagyon-nagyon elgondolkodtató mindenki számára, aki hozzám hasonlóan Gmail-levelezést használ. Ugyanis nálunk az a szokás, hogy amikor a vágó elkészül egy videóval, feltölti zárt állapotban a Youtube-csatornára és eljuttatja Gmailen a szerkesztőnek, hogy elkészültem, nézd meg! Mivel minket nem tájékoztattak a törlés okairól, a Google a 444.hu-nak adott nyilatkozatából tudjuk, hogy egy bűnügyi cikkünk mellé szánt, kisgyermek elleni abúzust érzékeltető, de teljesen kikockázott és még nyilvánosságra nem hozott, azaz szerkesztői jóváhagyást váró videó volt az ürügy. Tehát a Google cenzorai az emberek nem nyilvános tevékenységét is figyelik, ez elképesztő!

– felelte Huth Gergely, aki elmondta azt is: a Facebook és a Google újabban tapasztalt nyílt beavatkozása a politikai életbe, a szólásszabadság gátlástalan korlátozása eldöntheti a 2022-es választás végeredményét is.

Ezért most kell kiállni a jogainkért! Ki kell kényszerítenünk, hogy a magyar Alaptörvény és más törvényeink rendelkezéseit a globális technológiai vállalatok is betartsák. Ezért szólítjuk tüntetésre a szólásszabadság híveit, olvasóinkat és nézőinket csütörtökön 5 órára a Google székháza elé.

 Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató