Vadhajtások

Svédország: 50 autó semmisült meg egy parkolóban szándékos gyújtogatás miatt

Az autó parkolóban pusztító
hatalmas tűz mintegy 50 autót semmisített meg az Umeå-ban. A rendőrség tájékoztatása szerint péntek este 22:09-kor hívták őket.

“Van mintegy 50 autó, amelyek teljesen kiégtek vagy bizonyos mértékig megsemmisültek” – mondta Conny Qwarforth, a P4 Västerbotten tűzoltóparancsnoka.

A parkoló körüli utakat a rendõrség lezárt, mert a tűz miatt nagy mennyiségû füst terítette be a környéket.

A rendõrség gyanúja szerint a tüzet szándékos gyújtogatások okozták.

“A súlyos gyújtogatással kapcsolatban nyomozást indítottak, mivel a rendõrség gyanúja szerint a tüzet szándékosan indították el, többek között a tűz gyors terjedése alapján.”

Oscar Berglund, a rendőrség nyomozóvezető-helyettese azt mondta az Aftonbladet-nek, hogy tanúk segítik a munkájukat, és elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit.

Szombat reggel még mindig izzottak a roncsok, így lehetetlen volt a rendõrségi szakemberek számára, hogy kivizsgálják a tetthelyet.

Az utóbbi évtizedekben a gépjármű-tüzek hatalmas növekedése 283%-os.

Svédországban az utóbbi 20 évben óriási növekedés tapasztalható a tüzekben. 1998-ban csak 380 autó tüzet regisztráltak.

2017-ben ez egy óriásit ugrott, 1457 autó tüzet regisztráltak. Ez azt jelenti, hogy Svédországban 19 év alatt 283% -kal növekedett a gépjármű-tüzek száma.

De a 2016-os évben még több gyújtogatás történt, ez egy óriási szám volt, összesen 1641 tűzesetet jelentettek. Ez azt jelenti, hogy az év során átlagosan napi 4,5 autó égett ki teljesen, vagy részben – írja a Timeofsweden.

Vadhajtások.hu