2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gyurcsány nagyon örül a jobbikos sikerének

Így. Így kell csinálni. Együtt, közösen, nyugodtan. Kell ennél jobb recept?

- osztotta meg a DK elnöke a jobbikos Kálló Gergely fotóját.  A mai időközi választás után már együtt ünnpel a DK és a Jobbik. Beérett a moslék.Nem gond az se, hogy a fasiszta gnóm minden évben ellátogat a varsói antikommunista eseményre, a Függetlenség Menetére...De ez még mind semmi. Kálló korábban még a Trianon-felvonulás egyik szónoka volt, illetve gázsprét osztott a bécsi nőknek az erőszaktevő betolakodók ellen. Karrierje a radikáljobbos MIÉP-ben indult, de miután nem látott igazi lehetőséget Csurka István pártjában, gyorsan átjelentkezett a Jobbikba. Szombaton viszont a Jobbik elnöke és a DK alelnöke közös sajtóttájékoztatót is tartott. A választást történelmi jelentőségűnek nevezte a Jobbik elnöke a Demokratikus Koalíció alelnökével együtt tartott szombati sajtótájékoztatón a Fejér megyei városban.Jakab Péter felhívta a figyelmet arra, hogy önmagában az összefogás nem elég, a sikerhez hiteles, elfogadott jelölt is kell, ők Kálló Gergely személyében megtalálták ezt a jelöltet. Vadai Ágnes, a DK alelnöke azt mondta, hogy jelöltjük vasakarattal, tisztességgel fogja képviselni Dunaújváros és környéke lakóit a Parlamentben. Megjegyezte, hogy amennyiben Kálló Gergely nyer vasárnap, a helyi ügyekhez a DK támogatását is megkapja az Országgyűlésben. Igen, jól értik. A DK akkor támogatja a helyi ügyeket, ha a Jobbik jelöltje nyer. Nyilván a tizenkét évvel ezelőtti Vadai Ágnes szeme nem kicsit kerekedne el, ha ezt akkor valaki projektálja számára.  Emlékeznek még a Magyar Chartára? Amit Gyurcsány „a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni nemzeti önvédelem miatt” kezdeményezett a Demokratikus Charta szellemi örököseként. A felhívás szövege a „szabadságot veszélyeztető kirekesztés, rasszizmus és erőszak” elleni fellépésre buzdított. A charta hivatalosan szeptember 6-án alakult meg a Művészetek Palotájában tartott gyűlésen. A Magyar Demokratikus Charta 2008. szeptember 20-i tüntetésén felszólalt Gyurcsány Ferenc, Konrád György, Hegedűs D. Géza, Iványi Gábor.Izgalmas adalék az is, hogy a Charta a 2010-es magyarországi országgyűlési választások második fordulójára az MSZP és az LMP jelöltjeire való szavazást ajánlotta támogatóinak, mivel a szóvívők szerint csak ez a két parlamentbe jutott párt demokratikus, a másik kettő (Fidesz, Jobbik) nem.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta, továbbá több cigányszervezet a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében szervezte demonstrációját. A Magyar Demokratikus Charta demonstrációjának résztvevői a Rossevelt térről vonultak a Kossuth térre; a menetben haladt a miniszterelnök is. A menet előtt fiatalok egy traszparenst tartottak, amelyen az volt olvasható: “A köztársaságért, a demokráciáért, a szabadságért”.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a téren elmondott beszédében kiemelte: aki az SZDSZ-szel kezet fog, az a magyarság ellen van. A kordonokra a tüntetők plakátokat ragasztottak. Ezeken egyebek mellett az olvasható:  “Gyurcsány, takarodj!”; “Nemzetáruló, tolvaj banda” -írta akkor az MTI.

A tüntetést végül könnygázgránáttal a rohamrendőrök oszlatták fel. Úgy tűnik, az eltelt 12 év alatt teljesen kiradírozták a jobbikos szimpatizánsok emlékéből, hogy Gyurcsány Ferencék egyáltalán nem bántak kesztyűs kézzel velük, sőt, lenézték a “magyarkodó szélsőségeseket”, akik mára dörgölőző kismacskaként próbálkoznak életben maradni a balliberális pártok segítségével. 

  Tényleg úgy van, ahogyan Orbán Viktor mondta: 

nyilas gatya, vörös mellény, rajta szivárvány kitűzővel

 Forrás: MTI és Pestisracok.huVadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató