2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Németország: idős, beteg embereket lakoltat ki az önkormányzat, hogy helyet csináljanak a migránsoknak - Videó

A németországi riport olyan eljárásról számol be, amely egyre többször fordul elő Európában: az idős őslakosokat kilakoltatják az önkormányzati bérlakásukból, hogy helyet csináljanak migránsok egy nagyobb csoportjának. Gates of Vienna nyománA Baden-Württembergben található 4000 fős Neckartailfingen nevű faluban élő Klaus Roth és élettársa élete egyszer és mindenkorra megváltozik. Migránsokat költöztetnek a házukba, így hiába élnek ott évtizedek óta, menniük kell. A dolog pikantériája, hogy a 75 éves Roth még egy migránssegítő munkacsoportnak is tagja volt. Sokatmondó történet az Angela Merkel által többször hangoztatott szolidaritásról. Bár az alábbi riport szerint felajánlanak a németeknek egy másik (kisebb) lakást, a kényszerű költözés nagyon megterhelő az idős, beteg emberek számára. Mindez nemcsak Németországban történik, hanem Svédországban és más nyugat-európai országokban is. Néhány évvel ezelőtt javaslat született az Egyesült Királyságban egy hasonló eljárásra. Az idősebb lakosoknak, akiknek a gyerekei már felnőttek és elhagyták a családi otthont, azt mondták, hogy „önzőek", amiért ragaszkodnak a nagy lakásukhoz a sok üres szobával, mivel az országban lakáshiány van. Ezt a hiányt persze a harmadik világból történő tömeges bevándorlás okozta. Egy másik példa ez a kényszerbetelepítésről szóló videó, amely 2016-ban felkavarta Olaszországot. Az újnémetek elhelyezése érdekében kilakoltatási eljárás alá vont Klaus Roth és élettársa egy éven át küzdöttek az otthonukért -- az előzményekről az Origo is beszámolt egy 2019-es cikkében. Az alábbi szintén egy 2019-es videó, amelyben még arról van szó, hogy bírósági eljárás folyik az ügyben. A Bild 2020. január 31-i cikke szerint az idős párt ténylegesen kilakoltatják. A német riportban következetesen "menekültnek" nevezik a migránsokat:

A feliratot a videó alatt is el lehet olvasni.

  A videó leirata:"Hatszobás, 150 négyzetméteres lakás havi 500 euróért. Ma már aligha lehet ilyen lakáshoz hozzájutni. Klaus Roth és élettársa 24 éve élnek egy ilyen bérlakásban Neckartailfingenben. Úgyhogy nem számítottak arra, hogy egyszer majd nem lakhatnak itt többé. De azután levelet kaptak az önkormányzattól.Klaus Roth: — Mi folyik itt? Megkértek, hogy menjek be a városházába. Azt gondoltam, hogy csak beszélni akarnak velem, de most kilakoltatási értesítést küldtek. Azt mondták nekem, hogy "nézze, szükségünk van a lakására a menedékkérők számára".
A Roth család nem nyugszik bele ebbe, ezért a felek a bíróságon találkoztak. Klaus Roth és élettársa, Maria Seidl megpróbálják tisztázni a helyzetet Gerhard Gaedicke polgármesterrel a Nürtingeni Körzeti Bíróságon. A nyugdíjas párnak ki kellene költöznie a Neckartailfingenben lévő 6 szobás lakásukból.Hajlandóak is lennének kiköltözni, ha az ár és a környezet megfelelő lenne.Érdekképviselő: — Tehát a lényeg az volt, hogy költözési támogatást kapjanak, nemcsak a költségekre, hanem a lakás kiürítéséhez és a bútorok új lakásba szállításához is. Letétet sem szeretnének fizetni, mert nem fizettek a mostani lakásért sem, amit az önkormányzattól kaptak. - mondja egy nő a Roth család érdekképviseletében.Ezeket a kérvényeket az önkormányzati tanácsnak még jóvá kell hagynia. A polgármester már felajánlott a párnak egy kétszobás lakást.Polgármester: — Most felajánlottam nekik egy másik lakást, hogy nézzék meg – ez a harmadik, amit ajánlottunk Roth úrnak és élettársának. Azt gondolom, hogy ebből látható, hogy bérbeadóként nagyon felelősségteljesek vagyunk a bérlőinkkel szemben. Senkit nem dobunk ki az utcára, felajánlunk egy másik lakást.Ha ezek a lakások sem lesznek megfelelőek, akkor az önkormányzat mást már nem tud felajánlani. A nyugdíjas pár 24 éve él ebben a lakásban. Klaus Roth sok energiát és pénzt fektetett a lakás felújításába. Tavaly azonban az önkormányzat felmondta a bérleti szerződésüket a saját szükségletei miatt.Polgármester: — Nekünk is, mint minden önkormányzatnak Esslingen körzetében, be kell fogadnunk és el kell szállásolnunk menedékkérőket, és ez az oka, hogy használni akarjuk ezt a lakást.Neckartailfingennek még összesen kilenc menekültet kell elszállásolnia. Ez a 150 négyzetméteres, hatszobás apartman erkéllyel és kerttel együtt ki lett jelölve erre a célra. Másrészt felmerül a kérdés, hogy miért kényszerítik a 70 év feletti nyugdíjas párt költözésre. Klaus Roth-nak már volt egy agyvérzése, egy költözés aránytalan terhet jelent számára.Érdekképviselő: — A férfinek nagyon rossz az állapota, és az élettársa szintén egészségügyi gondokkal küzd. Így számomra felmerül a kérdés, vajon ez (a költöztetés) túlmegy-e reális elvárásokon.Ha a felek márciusban nem egyeznek meg, a bírónak nélkülük kell meghoznia az ítéletet, és neki kell meghúznia a reális elvárások határait." Forrás: Dzsihadfigyelo.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató