Vadhajtások

Állítólag 200 pszichológus szerint a nemzeti konzultáció rasszista és társadalmi károkat okoz

Pszichológusok és pszichiáterek fejezték ki tiltakozásukat a legutóbb belengetett nemzeti konzultációval kapcsolatban, mivel véleményük szerint a konzultációk során már megszokott értéktöltött és irányított kérdések társadalmi szempontból káros hatásúak – derül ki a szélsőliberális Mérce szerkesztőségéhez eljuttatott nyílt levélből.

Azt írják, hogy nevesítik a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítést, ráadásul negatív értelemben, mint közfelháborodást keltő igazságtalan intézkedést, a roma közösség ellen hangol.

A pszichológusok tiltakoznak a rasszista közbeszéd ellen, mellyel a kormány veszélybe sodorja a romák és nem romák békés egymás mellett élését, és bátorítja a kirekesztést, azt sugallva, hogy rendjén van az emberek származásuk alapján való megkülönböztetése.

A Mérce szerint a kormány a társadalom egy részében lappangó – vagy akár egészen nyílt – rasszizmusra akar vele rájátszani, hogy a szegényeket a még szegényebbek ellen fordítsa, így elterelve a figyelmet más társadalmi problémákról.

Hogy pontosan kik írták alá ezt a nyílt levelet, azt nem tette közzé a portál.

Forrás: Hírháttér