2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Gyurcsány mai felszólalása: „elküldték önöket a pokolba, a politika poklába”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Hadházy akciója után emelkedett szólásra, és javarészt a miniszterelnök vasárnapi évértékelőjére fűzte fel mondanivalóját, kezdve a klímaváltozás és a kormány viszonyával. Mint mondta, 

„a kormányfő tegnapi beszédének az a legrejtélyesebb része, hogy hogy a csudába lett a klímahisztériát emlegető kormányból és kormányfőből a klímavédelem élharcosa.”

 A DK elnöke ironikus stílusban folytatta, kifejtve, a kormány egyik doktori fokozattal rendelkező tagjának megszólalása után arra jött rá a válaszra, miszerint amennyiben a kormány ezen tagja szerint Greta Thunberg, a 16 éves klímaaktivista, csak azért hívta fel a figyelmet a klímaváltozásra, mert Gyurcsánnyal akar fotózkodni. Ezzel kapcsolatban kifejtette, Orbánnak könnyebben is sikerült volna közös fotót kérni a volt miniszterelnöktől, nem kellett volna ilyen eszközökhöz folyamodnia. Kitért arra, is hogy Orbán szerint az elmúlt száz év legsikeresebb tíz évén vagyunk túl, ez pedig lehet érvényes olvasat, az a kérdés, mit nevezünk a sikernek. Ezután felsorolta,
  • az adó- és járulékpolitika révén Magyarországon leginkább nem csökkennek, hanem nőnek a háztartások közötti anyagi különbségek, hozzátéve amennyiben ez siker, „le a kalappal, sikeres volt!”
  • egyre hosszabbak a várólisták,
  • nincs elég orvos és nővér,
  • Magyarországon haláloznak el a legtöbben megelőzhető betegségben,
  • nemzetközi felmérések szerint a magyar gyerekek tudása az elmúlt tíz évben romlott,
  • minden ötödik iskolában hiányzik valamilyen tanár.

„Ha ez a siker, iparkodjanak!”

– mondta erre Gyurcsány. Emellett azt is kifejtette, mióta kormányoznak, azóta a jelenleg dolgozók és a nyugdíjasok közötti különbség folyamatosan növekednek a Fidesz nyugdíjpolitikája miatt. Elmondta azt is, úgy látja, a kormányfő ezekről nem mer beszélni, ebből pedig az tűnik ki, hogy az a lényeg, hogy miről nem beszél. Kifejtette, véleménye szerint a Fidesz részéről ezeket a dolgokat elrontották (habár, mint mondta, ő más szavakat szokott használni). Összegezve mondanivalóját, kijelentette, az elmúlt tíz évben a kormány nem a közjót szolgálta, hanem hogy kevesen gazdagodjanak. Gyurcsány véleménye szerint nem áll szóba a magyar kormányfővel magára valamit is adó kormányfő az EU-ban – ezzel egyébként kiírva a magára valamit is adó kormányfők közül pl. Angela Merkel német kancellárt, valamint sok más ország vezetőjét is. Miután a tintás kézzel kapcsolatban enyves kezes viccet sütött el a miniszterelnök irodai balesetére utalva, a dunaújvárosi ellenzéki győzelemre utalva elmondta:

„elküldték önöket a pokolba, a politika poklába”

– reményét fejezve ki, hogy előbb-utóbb ez az egész országban megtörténik. Dömötör Csaba reagált:Forrás: (Kettős) Mérce
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató