2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Hiába aggódik a mérhetetlen LMP a klíma miatt - itt van az akcióterv

Az LMP szerint az Orbán Viktor miniszterelnök által vasárnap bejelentett klímavédelmi intézkedéseket már régen meg kellett volna tenni, azok nincsenek összhangban a jelenlegi kihívásokkal

- mondta Schmuck Erzsébet, a Zöldek társelnöke vasárnap Budapesten, a Várkert Bazár előtti sajtótájékoztatón.Kiemelte, az Orbán-kormány az elmúlt tíz évben nem tett semmit a környezet- és természetvédelem területén, sőt teljesen leépítette annak intézményrendszerét is, kezdve a szaktárca megszüntetésével.Orbán Viktor miniszterelnök szerint a következő évek egyik legnagyobb fenyegetését a klímaválság jelenti. Ezért a héten a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el, mely 8 pontból áll.  
  1. Július elsejétől felszámolják az illegális hulladéklerakókat.
  2. Betiltják az egyszer használatos műanyagokat.
  3. Megvédik a folyókat az érkező hulladékoktól.
  4. Szigorúan fognak fellépni a multikkal szemben, környezetbarát technológiákat fognak elvárni tőlük. Ezzel párhuzamosan 32 milliárddal támogatják a kkv-k megújuló energiatermelését.
  5. Minden újszülött után 10 fát fog ültetni a kormány.
  6. Meghatszorozzák a következő 10 évben a napkollektorok számát.
  7. Támogatni fogják az olcsó elektromos autók vásárlását és 2022-től csak elektromos buszok lehetnek a városi közlekedésekben.
  8. A lengyelekhez hasonlóan bevezetik a zöld kötvényt.
Ezeket maga a kormányfő szivárogtatta ki 2020. feb. 16-i évértékelőjén. Most mihez kezdjünk? Hát, úgy tűnik, marad a korra való hivatkozás - Tarlósnál már egyszer bejött-, meg a nyugdíj-oktatás-egészségügy szapulása, amikre egyrészt egy gazdag nyugat-európai ország teljes GDP-je sem lenne elég, másrészrt amiket pont a szapulók és elvtársaik tettek tönkre korábban.Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató