Vadhajtások

Kamu Geri londoni példaképe, Sadiq Khan csak a fehér bőrű modellektől undorodik

Sadiq Khan az egyik plakátot gyönyörűnek tartotta és kitüntette, a másiktól undorodott és betiltotta. 

Egy régi internetes közhely szerint a sokszínű társadalom liberálisul valójában azt jelenti, hogy fehérmentes társadalom.

London muszlim polgármesterének, Sadiq „a terrorista támadások a nagyvárosi élet természetes velejárói” Khannak ezt a múlt héten sikerült megerősítenie egy bődületes Twitter-megnyilatkozással.

A londoni városatya gyakorlatilag minden második megosztásával akkora olvasottságot generál a jobboldali portáloknak, hogy összeteheti a kezét az egyszeri konzervatív újságíró, olyan mennyiségű minőségi tartalmat gyárt számára Khan.

Múlt héten kettő ilyen megnyilatkozása is volt, az elsőben sikerült muszlimként hitet tennie amellett, hogy a nemiség nem egy biológiai tulajdonság, hanem egy fakultatív társadalmi kreálmány, de ez ma már legfeljebb a vallása miatt lehet ingerküszöb feletti megnyilatkozás.

Az igazán bicskanyitogató nem ez, hanem egy másik nyilatkozata volt, melynek nem árt ismerni az előtörténetét.

Két-három éve a polgármester egy sima plakáton akadt ki, amin egy bikinis szőke, fehér bőrű modell volt látható. A polgármester akkor nemcsak undorát és félelmet fejezte ki, de

konkrétan betiltotta a londoni közlekedési eszközökön és megállókban a fürdőruhás plakátokat.

Ez még érthető és magyarázható is lehetne Khan vallásával, de múlt héten kiderült, hogy

úgy tűnik, csak a fehér bőrtől undorodik.

Egy csoport afrikait felvonultató plakátot ugyanis nemcsak az egekbe magasztalt bátorságáért és sokszínűségéért – mellesleg csak fekete bőrű emberek vannak rajta –, de még konkrét kitüntetésben is részesítette.

 

És persze ha a humorfaktortól eltekintünk, azért félelmetes belegondolni, hogy egy napon a magyar városokra is ez várhat, ha nem vigyázunk.

Forrás: 888.hu